Υλικά

3 αυγά
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι φρεσκοστυμμένο χυμό μανταρινιού
2 κουταλιές γιαούρτι
1,5 φλιτζάνι αλεύρι
1/2 φλιτζάνι αμυγδάλο τριμένο
1 φακελάκι μπείκιν
1 βανίλια
επιφάνεια του κείκ
3-4 μανταρίνα
2 κουταλιές σούπας ζαχαρη

Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη,προσθέτουμε το γιαούρτι με το λάδι τον χυμό μανταρινιού και ανακατευουμε. Ρίχνουμε το μπείκιν και την βανίλια το τριμένο αμύγδαλο και στο τέλος το αλέυρι. αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε στο μείγμα και ξύσμα μανταρινιού.

Βουτυρώνουμε μια φόρμα για κεικ ξεφλουδίζουμε τα μανταρίνια και κόβουμε σε φέτες το εσωτερικό τους.Τοποθετούμε τις φέτες στην βουτυρωμένη φόρμα ,πασπαλίζουμε με την ζάχαρη και απο πάνω ρίχνουμε το μείγμα του κείκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά στους 180c.Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

ΠΗΓΗ: Κουζινομαγειρέματα

Προηγούμενο άρθροΠατάτες φούρνου σκεπασμένες με σάλτσα από κιμά
Επόμενο άρθροΠεντανόστιμοι μοναστηριακοί κουραμπιέδες