Υλικά
2 ποτήρια όχι γεμάτα λάδι
1 ποτήρι ζάχαρη
Μισό ποτήρι κρασί η άσπρο η κόκκινο ότι έχετε
1 φακελάκι μπέικιν
1 κ.γ.κανελα
Μισό κ.γ.γαρυφαλλο
1 κ.γ.κοφτο σόδα
Λίγο σουσάμι μέσα
Γύρω στα 900 γρ.αλευρι
Σουσάμι για έξω
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C (αντίσταση πάνω-κάτω).
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το λάδι, τη ζάχαρη και το κρασί μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το γαρίφαλο, τη σόδα και λίγο σουσάμι. Ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε το αλεύρι λίγο-λίγο, ανακατέψτε με το χέρι μέχρι να σχηματίσει μια μαλακή και ελαστική ζύμη που δεν κολλάει. Μην προσθέτετε όλο το αλεύρι ανά πάσα στιγμή, μπορεί να χρειαστεί λίγο λιγότερο ή περισσότερο από τα 900 γρ.
Πάρτε μικρά κομμάτια από τη ζύμη και φτιάξτε κουλούρια. Βουτήξτε το κάθε κουλούρι σε ένα πιατάκι με σουσάμι για να καλυφθεί απο πάνω.
Τοποθετήστε τα κουλούρια σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμούς αντιστάσεις να πάρουν το χρώμα που θέλετε
Αφήστε τα κουλούρια να κρυώσουν λίγο και σερβίρετέ τες με ένα καφέ ή ένα ποτήρι τσαι.
H Συνταγή είναι της κας Μαρια Ροβιθακη