Υλικά (για 4-6 άτομα):
1 μεσαίο λάχανο
1,5 κιλό χοιρινό λαιμό ή σπάλα
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
1 κρεμμύδι μέτριο
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 καρότο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 φύλλο δάφνης
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά, μπούκοβο
1 καυτερή πιπέρια (προαιρετικά)
Νερό
Εκτέλεση
Κόβω το λάχανο σε χοντρά κομμάτια,το αλατιζω και το πατάω λίγο με τα χέρια μου.
Το ζεματαω σε μια κατσαρόλα με ένα ποτήρι νερό να μαραθεί λίγο.
Σ’ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρισα σε ελαιόλαδο καλά το κρέας… χοιρινό λαιμό που πήρα ολόκληρο κομμάτι και το έκοψα σε 3-4 μεγάλες μερίδες.
Σοταρω απ’όλες τις πλευρές καλά, αλατοπιπερωνω και πρόσθεσα τις τριμμένες ντομάτες και 1 ντομάτα κομμενη σε κύβους.Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, μπούκοβο και την καυτερή πιπεριά ολόκληρη προεραιτικα.
Σκέπασα με νερο και σιγοεβρασα να μαλακώσει το κρέας.
Το έριξα στην κατσαρόλα με το λάχανο, λίγο ελαιόλαδο και νεράκι εάν χρειάζεται και άφησα να βράσουν όλα μαζί περίπου μισή ώρα.
Καλή Επιτυχία και καλή όρεξη σε όλους!!
Η Συνταγή είναι της κας Ελινα Σκλαβου