Το ζουμερό κοτόπουλο, μαγειρεμένο με λεμόνι, ελαιόλαδο και μυρωδικά, απογειώνει τη γεύση και βγάζει μια πλουσια και αρωματική γεύση σε όσους αρέσει το λεμόνι.

Σερβίρετε το κοτόπουλο λεμονάτο με ρύζι, πατάτες ή ζυμαρικά για ένα οικογενειακό γεύμα γεμάτο νοστιμιά. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λαχανικά, όπως κρεμμύδια, πιπεριές ή μανιτάρια, για ακόμα πιο πλούσια γεύση.

Υλικά:

4 μπούτια κοτόπουλου
1 κ.σ. αγνό βούτυρο
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, κομμένο στη μέση
1 καρότο, ολόκληρο
1 κονσέρβα μανιτάρια (ή 250γρ. φρέσκα ψιλοκομμένα)
2 λεμόνια, στυμμένα
1 ποτηράκι λευκό κρασί
Νερό, όσο χρειαστεί για να σκεπάσει το φαγητό
Αλάτι και πιπέρι
1 κ.σ. κορν φλάουρ

Εκτέλεση:

Αλατοπιπερώνουμε τα μπούτια κοτόπουλου.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Σοτάρουμε τα μπούτια κοτόπουλου για 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να χρυσαφίσουν.
Αφαιρούμε τα μπούτια από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε στην άκρη.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το καρότο στην κατσαρόλα και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίχνουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ακόμα.
Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 λεπτό.
Ξαναβάζουμε τα μπούτια κοτόπουλου στην κατσαρόλα.
Ρίχνουμε το χυμό από τα λεμόνια, αλάτι, πιπέρι και νερό όσο χρειαστεί για να σκεπάσει το φαγητό.
Σιγοβράζουμε για 45 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί καλά το κοτόπουλο.
Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο από το ζεστό ζωμό του φαγητού και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να πάρει μια βράση για να πήξει η σάλτσα.
Σερβίρουμε ζεστό με ρύζι ή πατάτες.

H συνταγή της κας Ελινα Σκλαβου

Προηγούμενο άρθροΤυρόπιτα της τεμπέλας: Πανεύκολη και πεντανόστιμη!
Επόμενο άρθροΠαραδοσιακή Σπανακόπιτα