Λαχανόρυζο με χρωματιστές πιπεριές

Υλικά

Διαφήμιση

1/2 φλ. ελαιόλαδο
½ κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια
½ πράσινη πιπεριά σε κυβάκια
½ κίτρινη πιπεριά σε κυβάκια
2 ξερά κρεμύδια (κομμένα σε καρέ)
1 μικρό λάχανο ή μισό μεγάλο χοντροκομμένο
1 γεμάτη κ.σ πελτέ ντομάτας
1 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες
1 φλ. ρύζι Καρολίνα ή γλασέ
2 φλ. νερό ζεστό
1 χυμό λεμονιού
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε πρώτα σε μία κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε το λάχανο και σοτάρουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πέσει ο όγκος του λάχανου στο μισό.
Προσθέτουμε τις πιπεριές και τον πελτέ και τον τρίβουμε στην κατσαρόλα για 1 λεπτό. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα και 2 φλυτζάνια ζεστό νερό. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10′. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και ρίχνουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σιγοβράζουμε για 15 – 20 λεπτά.
Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό.
Όταν σβήσουμε το κοκκινιστό λαχανόρυζο, πρέπει να είναι αρκετά ζουμερό. Αν εξατμιστούν τα υγρά κατά το μαγείρεμα συμπληρώνουμε με λίγο ζεστό νερό.

Διαφήμιση

Στο τέλος ρίχνουμε το χυμό από 1 λεμόνι. Κατεβάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να σταθεί στην κατσαρόλα για 10′ σκεπασμένο να τραβήξει τα υγρά του. Για αυτό είναι απαραίτητο να είναι ζουμερό όταν σβήσουμε τη φωτιά.
Το σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, σκέτο ή με φέτα και φρέσκο ψωμί, σαν ένα πλήρες θρεπτικό γεύμα.

Η Συνταγή είναι της Γιώτας Αναστασοπούλου

Διαφήμιση

Διαφήμιση