Λουκανικοπιτάκια

Συστατικά:

1 και ¼ φλιτζάνι Γάλα (ζεστό)
2 και ¼ κουταλάκι του γλυκού Ενεργή ξηρή μαγιά
1 κουταλιά της σούπας Ζάχαρη
4,5 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού Αλάτι
2 κουταλιές της σούπας γάλα σε σκόνη
2 αυγα
50 γραμμάρια βούτυρο (λιωμένο)
12 Λουκάνικα φρανκφουρτης
2 κουταλιές της σούπας Γάλα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το χλιαρό γάλα, τη μαγιά και τη ζάχαρη και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 6-8 λεπτά, μέχρι να αφρίσει.
Ανακατεύουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το αλάτι και το γάλα σε σκόνη.
Προσθέτουμε τα αυγά και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε.
Προσθέστε το μείγμα της μαγιάς στο μπολ και ζυμώστε να γίνει μια ζύμη.
Ζυμώνουμε τη ζύμη για 8-10 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα.
Λαδώνουμε ελαφρά ένα μπολ και μεταφέρουμε τη ζύμη στο μπολ.
Σκεπάζετε το μπολ με ένα υγρό πανί και το αφήνετε σε ζεστό μέρος για 2 ώρες, μέχρι η ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο.

Ζυμώστε με μπουνιές ελαφρά τη ζύμη.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 ίσα κομμάτια.
Λαδώστε ελαφρά την επιφάνεια εργασίας σας και πλαθετε κάθε κομμάτι σε μια μπάλα πάνω της.
Πλάθετε κάθε μπάλα σε ένα σχοινί μήκους 25-30 εκ. και τυλίξτε το γύρω από το λουκάνικο.
Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και τακτοποιούμε όλα τα ρολά στο ταψί κρατώντας κάποια απόσταση μεταξύ τους.
Σκεπάζουμε το ταψί με μια πετσέτα κουζίνας και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για μια ώρα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς C.

Ρυθμίστε το φούρνο στη ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ TOAST όπου λειτουργούν και οι δύο αντιστάσεις. (Στον φούρνο μου αντιπροσωπεύεται από δύο παράλληλες γραμμές)
Αλείφουμε ελαφρά τα ρολά με γάλα.
Ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς από την κορυφή.
Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε ζεστό με κέτσαπ.

Καλή Απόλαυση