Λουκουμάδες ..

Advertisement

Υλικά

5 φλιτζάνια αλεύρι
1 κουταλάκι αλάτι
7 gr στιγμιαία ξηρή μαγιά
2 1/2 φλιτζάνια ζεστό νερό
2 κουταλάκια ζάχαρης
ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Μέλι
Κανέλα
Ζάχαρη
Χοντροκόψτε τα καρύδια

Μέθοδος

Διαλύστε τη μαγιά σε ζεστό νερό
Κοσκινίστε το αλεύρι και προσθέστε ζάχαρη και αλάτι
Φτιάξτε ένα μικρό πηγάδι στο κέντρο του αλευριού και ρίξτε το μείγμα μαγιάς.
Βάλτε τη ζύμη σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει. Περίπου 1 ώρα.
Όταν έχει διπλασιαστεί το μέγεθος του δώστε μια τελευταία ανάδευση με ένα ξύλινο κουτάλι
Βάλτε ηλιέλαιο σε φριτέζα και θερμάνετε 180 βαθμούς. Όταν το λάδι έχει φτάσει στην κατάλληλη θερμοκρασία βάζουμε το χέρι μας στο μπολ με τη ζύμη, παίρνουμε ζύμη με το χέρι μας και αρχίζουμε να την κλείνουμε μέσα στο χέρι μας.

Αυτή ξεκινά να ξεχειλίζει ανάμεσα από τον δείκτη και τον αντίχειρα. Έχουμε το κουταλάκι στο άλλο χέρι και με αυτό παίρνουμε κουταλιές από τη ζύμη τις οποίες αφήνω να πέσουν μέσα στην φριτέζα. .
Προσέξτε να μην γεμίσετε με λουκουμάδες την φριτέζα θα τους κάνετε λιγους λιγους για να μην πέσει η θερμπκρασία του λαδιού.
Αφήστε τη ζύμη στο καυτό λάδι. Μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρέστε τη ζύμη από το λάδι και τοποθετήστε την σε χαρτοπετσέτα για να απορροφήσετε το υπερβολικό λάδι.
Περιχύνουμε με μέλι, κανέλα και ψιλοκομμένα καρύδια.

Καλή Επιτυχία

Advertisement