Πίτα με ρυζι αυγό και λαχανικά

Διαφήμιση

Υπάρχουν φρέσκα κρεμμυδάκια και άνηθος τωρα, ετσι μοιράζομαι μια συνταγή για μια νόστιμη πίτα που την δοκίμασα στο Γαρδίκι Ομιλαιών Φθιώτιδος .

Μεζούρα 250 ml.

Ταψάκι 25cm – 30 εκ.

Διαφήμιση


Υλικα:

Για τη ζύμη:
500 ml κεφίρ ή γιαούρτι *,
2 φλιτζάνια αλεύρι,
2 τεμ. αυγά,
πρέζα αλάτι
100 γρ βούτυρο,
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ.

Για τη γέμιση:
0,5 φλιτζάνι ρύζι,
100g – 120g φρέσκα κρεμμυδάκια,
ένα μάτσο άνηθο,
6 τεμ. αυγά,
3 κσ κουταλιές λάδι,
αλάτι, πιπέρι για γεύση.

Εκτέλεση

Προετοιμασία ζύμης:

Διαφήμιση

Χτυπάμε τα αυγά και το αλάτι, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το κεφιρ. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε σταδιακά το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, ανακατέψτε τα
πάντα και η ζύμη είναι έτοιμη.

Προετοιμασία γέμισης:
Βράζουμε το ρύζι. Βράζουμε τα αυγά και τα κόβουμε σε κύβους. Κόβουμε τα κρεμμύδια και τον άνηθο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, αλάτι, πιπέρι, προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε απαλά.
Σε φόρμα καλυμμένη με περγαμηνή απλώνουμε τη μισή ζύμη και ισιώνουμε.
Απλώνουμε τη γέμιση στη ζύμη (δεν πιέζουμε) και απλώνουμε από πάνω το δεύτερο μισό της ζύμης.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. 10 λεπτά πριν την ετοιμάσετε, αλείψτε με αυγό για κατακόκκινη κρούστα.

Καλή όρεξη!

Υ.Γ Το κεφίρ είναι ισχυρότερο προβιοτικό από το γιαούρτι και καλύτερο για την υγεία.
Το κεφίρ και το γιαούρτι, έχουν πολλά κοινά. Και τα δυο μπορούν να είναι υγιεινές προσθήκες στη διατροφή ενός ατόμου. Αν και τα δυο παρασκευάζονται από παραδοσιακά προϊόντα, έχουν παρόμοια γεύση και υφή.

Διαφήμιση