Πίτσα Μπύρας
Συστατικά
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
500 γρ πεπερόνι, σε φετες
600 γρ μπέικον, σε κοματάκια
110 gr μανιτάρια κομμένα σε φέτες,
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
800 gr σάλτσα ντομάτας
1 φλιτζάνι μπύρα
1 σκελιδα σκόρδο, λιωμενο
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 βάσεις πίτσας ή σπιτική ζύμη για πίτσα
220γρ συσκευασία τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
Κατευθύνσεις
Βήμα 1: Προθερμάνετε το φούρνο στους 230 βαθμούς C.
Βήμα 2: Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το πεπερόνι και το μπέικον μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Ανακατέψτε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και την πράσινη πιπερια. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 3: Σε μια μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατέψτε τα υλικά από το τηγάνι με τη σάλτσα ντομάτας και την μπύρα. Καρυκεύεστε με σκόρδο, ρίγανη, θυμάρι και αλάτι. Αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να πήξει ελαφρώς. Απλώστε πάνω στις 2 βάσεις πίτσας και ολοκληρώστε με τυρί.
Βήμα 4: Ψήνουμε 20 έως 25 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να λιώσει το τυρί και η βάση να ροδίσει.
Καλή Απόλαυση