Κέικ Δίχρωμο

Για επιδόρπιο το Σαββατοκύριακο έψησα ένα πολύ νόστιμο και ελαφρώς διαφορετικό κέικ 

Χρειάζεσαι:

Για το μείγμα Κεικ:
200 γρ βουτυρο / σε θερμοκρασία δωματίου /
200 g ζάχαρη / 1 φλυτζάνι // Χρησιμοποίησα ένα φλιτζάνι χωρητικότητας 250 ml /
1 πρέζα αλάτι
1 κουτ βανίλια
5 αυγά μεσαίου μεγέθους
240 γρ αλεύρι / 1 και ¾ φλυτζ.
2 κουτ μπέικιν πάουντερ / 8 γρ.
3 κ.σ. φυσικό κακάο / 20 γρ. /
3 κ.σ. γάλα

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ μπολ βάζω το μαλακό βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη βανίλια και τα χτυπάω με το μίξερ να γίνει λεία κρέμα για ένα λεπτό περίπου. Ένα ένα πρόσθεσα τα αυγά, ανακατεύοντας για λίγο μετά από κάθε ένα. Κοσκινίζω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτω σταδιακά στο μείγμα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα. Το μείγμα είναι πολύ πιο πηχτό από το συνηθισμένο κουρκούτι για κέικ.
Έβαλα το μισό σε ένα μικρό μπολ και ανακάτεψα με κακάο και γάλα.

Πήρα μία Φόρμα με διάμετρο 23 εκ. Άλειψα καλά με βουτυρο. Στο κάτω μέρος βάζω το μείγμα λευκού κέικ και με κακάο, εναλλάσσοντας τη σειρά. Το λειαίνω καλά και έβαλα το κέικ να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου, ή μέχρι να είναι εμφανώς έτοιμο και του έκανα το τεστ της οδοντογλυφίδας

Καλή Επιτυχία

Άφησα το έτοιμο κέικ να κρυώσει ελαφρώς στη φόρμα για 10 λεπτά, μετά το αναποδογυρίζω σε πιατέλα και το άφησα να κρυώσει εντελώς πασπαλίζοντάς το με ζάχαρη άχνη.

Έκοψα τα πρώτα κομμάτια και το σέρβιρα με χαμόγελο!

Προηγούμενο άρθροΦτιάξτε μόνοι σας νηστίσιμα κρουασάν σοκολάτας: Εύκολα & γρήγορα!
Επόμενο άρθροΑπολαύστε Νηστίσιμα Πιτόγυρα με πλούσια γέμιση μανιταριών!