Αυτό το φαγητό είναι προσαρμόσιμο σε ότι υλικά που έχετε διαθέσιμα, λαχανικά, κρέατα-και μπορεί να φτιαχτεί το βράδυ το πρωί αλλά και ως κύριο γεύμα!

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
6 έως 10 μεγάλα αυγά
2 έως 3 φλιτζάνια τριμμένο τυρί τσένταρ
6 φέτες ψωμί μιας ημέρας, κομμένα σε κύβους 1,5εκ έως 2,5 εκ
2 φλιτζάνια γάλα
Αλάτι
Πιπέρι

Για τις πιθανές προσθήκες:                                                     1 φλιτζάνι καλαμπόκι (μαγειρεμένο ή κατεψυγμένο)
 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μπρόκολο (μαγειρεμένα ή ωμά, τα ωμά θα είναι πιο τραγανά)
 1/2 φλιτζάνι φέτες μανιτάρια
 1/4 φλιτζάνι φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
 1 φλιτζάνι ζαμπόν και / ή μαγειρεμένο λουκάνικο
 Μερικές φέτες μαγειρεμένο μπέικον, ψιλοκομμένο
 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα βότανα (ή 1 κουταλιά της σούπας φρέσκα ψιλοκομμένα   βότανα όπως βασιλικό, δενδρολίβανο ή θυμάρι)
 1/4 έως 1/2 κουταλάκι κύμινο ή σκόνη κάρι

Εκτέλεση

1 Χτυπήστε τα αυγά: Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C. Χτυπήστε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατεύουμε στο γάλα και στο τυρί.

2 Προσθέστε το ψωμί: Aνακατέψτε προσεκτικά μέχρι να μαλακώσουν όλα τα κομμάτια του ψωμιού 

3 Προσθέστε τα επιπλέον: Προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι (εάν χρησιμοποιείτε  λουκάνικο, ισως δεν χρειάζεται.) Εάν έχετε πολλά επιπλέον, μπορεί να χρειαστείτε μερικά ακόμη αυγά για να βεβαιωθείτε ότι όλα είναι μέσα σετ ουλάχιστον κάποιο μίγμα αυγών. Απλά χτυπήστε  2 κουταλιές της σούπας γάλα για κάθε χτυπημένο αυγό που προσθέτετε.

4 Ψήνετε: Βουτυρώστε ένα πυρεξ 20×30 εκ. Ρίξτε το μίγμα μέσα στο πυρεξ.

Ψήνουμε σε φούρνο στους 180 ° C για 50 λεπτά έως μία ώρα, μέχρις ότου από πάνω  γίνει καφέ και το κέντρο είναι ελαστικό δηλαδή επιστρέφει στην θέση του όταν πιεστεί.

Βγάλτε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει για 10 λεπτά πριν το σερβίρετε.

 

Καλή Απόλαυση

 

Credit to Simply Recipe

Προηγούμενο άρθροΚοτόπιτα Πεντανόστιμη
Επόμενο άρθροΜπριζόλες στο φούρνο με σάλτσα μανιταριών !!!