Κουλούρια τυριών 🥯😋

Σίγουρα θα εκτιμηθούν από τους λάτρεις του τυριού.
Τα κουλούρια είναι κατάλληλα ως σνακ ή ως υποκατάστατο του ψωμιού, αλλά θα είναι επίσης πολύ νόστιμα με γλυκό τσάι. Ελπίζω να τα απολαύσετε όσο κι εγώ.

✅ Προϊόντα:

τυρί κότατζ 200 γρ
Τυρί γραβιερα τριμμενο 120 γρ.
αυγό 1 τεμ.
κεφίρ 50 ml
φυτικό λάδι 50 ml
αλεύρι 220 γρ.
ζάχαρη 1 κουτ
αλάτι 0,25 κουτ
μπέικιν πάουντερ 1 κουτ
σουσάμι 50 γρ

✅ Πώς να μαγειρέψετε:

Η ζύμη μπορεί να ζυμωθεί σε επεξεργαστή τροφίμων ή στο χέρι.
Βάλτε το τυρί κότατζ και τα κομμάτια σκληρού τυριού σε ένα μπολ.
Ρίξτε ένα αυγό (αφήστε λίγο κρόκο για λίπανση) και το κεφίρ. Στη συνέχεια φυτικό λάδι, ζάχαρη και αλάτι.
Ανακατέψτε μέχρι να γίνει λίγο πολύ ομοιογενής μάζα. Προσθέστε τα δύο τρίτα από το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ενεργοποιήστε τον ξανά.

Στην συνέχεια ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι στο πάγκο απλώνουμε τη ζύμη και συνεχίζουμε το ζύμωμα με τα χέρια μας. Προσπαθήστε να μην παραζυμώσετε, καθώς η ζύμη μπορεί να «πάρει» μεγάλη ποσότητα αλευριού. Μόλις σταματήσει να κολλάει σταματάμε τη διαδικασία του ζυμώματος.

 

Ανοίξτε την σύμη σε φύλο πάχους 1,5 εκατοστού, κόψτε με ένα ποτήρι και κόψτε μια τρύπα στο κέντρο με μικρότερη διάμετρο (σφηνάκι) ή ένα καπάκι μπουκαλιού. Αφαιρούμε την υπόλοιπη ζύμη την ζυμώνουμε και την ανοίγουμε ξανά.

Ανακατεύουμε τον κρόκο με μια κουταλιά νερό και με ένα πινέλο λαδώνουμε τα κουλούρια από τη μία πλευρά. Ρίξτε το σουσάμι σε ένα πιάτο και βάλτε τη ζύμη κενή εκεί, με την βρεγμένη πλευρά προς τα κάτω. Οι σπόροι θα κολλήσουν.

Τοποθετήστε τσ με την άλλη πλευρά σε ταψί με στρωμένο χαρτι ψησίματος. Ψήνουμε στο φούρνο στους 160 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
Τα κουλούρια τυριού είναι έτοιμα. Από αυτή την ποσότητα προϊόντων προέκυψαν 20 τεμάχια.

Καλή όρεξη!❤️

Προηγούμενο άρθροΚεφτέδες λαχανικών….το καλύτερο ορεκτικό του καλοκαιριου
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο με λαχανικά στο πήλινο