Υλικά

900 γρ καρότα baby
1/4 φλιτζάνι βούτυρο
1/4 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι αλάτι
1/8 κουταλάκι του γλυκού λευκό πιπέρι
2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο θυμάρι, προαιρετικά

Εκτέλεση

Τοποθετήστε τα καρότα σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίξτε αρκετό νερό για να το φτάσετε  2 εκ πάνω από τα καρότα και βράστε. Μειώστε τη θερμότητα στο χαμηλό, σκεπάστε και σιγοβράστε τα καρότα μέχρι να μαλακώσουν, 8 έως 10 λεπτά. Στραγγίστε και μεταφέρετε σε ένα μπολ.

Λιώνουμε το βούτυρο στην ίδια κατσαρόλα. Ανακατεύετε το βούτυρο με καστανή ζάχαρη, αλάτι, κανέλα και λευκό πιπέρι μέχρι να διαλυθεί η καστανή ζάχαρη και το αλάτι. Μεταφέρετε τα καρότα μέσα στην καστανή σάλτσα ζάχαρης. Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε έως ότου τα καρότα γλασσαριστούν με την σάλτσα, περίπου 5 λεπτά. Μεταφέρετε στο μπολ σερβιρίσματος και ανακατέψτε με φρέσκο θυμάρι πριν το σερβίρετε.

  • Αν δεν έχετε καστανή ζάχαρη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και λευκή, αλλά η καστανή δίνει μια πιο μεστή γεύση.
  • Το θυμάρι ταιριάζει πολύ με τα καρότα, αλλά αν δεν σας αρέσει, μπορείτε να το παραλείψετε.
  • Μπορείτε να προσθέσετε και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού για ένα πιο ιδιαίτερο άρωμα.

ΠΗΓΗ: dearcrissy.com