Πατάτες πανε με μορταδέλα και προβολόνε

Υλικά για 4 άτομα

800 γρ πατάτες
180 γρ μορταδέλα σε μία μόνο φέτα
2 αυγα
2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
2 κουταλιές της σούπας πεκορίνο
Προβολόνε 60 γρ
πιπέρι
Μαϊντανός
αλεύρι
Τριμμένη φρυγανιά
Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες. Τις πολτοποιούμε μόλις βράσουν σε έναν πουρέ πατάτας και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε τη μορταδέλα κομμένη σε πολύ μικρούς κύβους, τα τυριά, την πιπεριά, τον μαϊντανό και ένα αυγό.
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και αφήνουμε να ξεκουραστούν στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.

Πάρτε λίγο μείγμα και πλάθετε σε μια βάση κυκλική και τοποθετήστε μια φέτα προβολόνε στο κέντρο και στη συνέχεια καλύψτε με περισσότερο μείγμα και πιεστε.
Περνάμε στο αλεύρι, μετά στο χτυπημένο αυγό και τέλος στην τριμμένη φρυγανιά.
Τοποθετείτε τα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, τα ραντίζετε με λάδι και τα ψήνετε στους 200 βαθμούς για περίπου είκοσι λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε αμέσως.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜπισκοτογλυκό με σπιτική κρέμα ζαχαροπλαστικής
Επόμενο άρθροΕίναι τόσο νόστιμο που το μαγειρεύω συχνά❗ Απίστευτη Συνταγή με κοτόπουλο και πατάτα!