Μεθυσμένα νηστίσιμο γλυκάκι με απλή ζύμη σε συνδυασμό με μαρμελάδα και σιρόπι δημιουργούν έναν υπέροχο συνδυασμό γεύσεων που θα σας ενθουσιάσει.
Υλικά:
Για τη ζύμη:
1 κιλό φαρίνα που φουσκώνει μόνη της
1 κουτάκι μπύρα 330ml
2,5 φλιτζάνια του τσαγιού λάδι (435 γραμμάρια)
1 βανίλια
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
Για τη γέμιση:
Μαρμελάδα πηχτή (προτείνεται κυδώνι για πιο έντονη γεύση)
Για το σιρόπι:
2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
3 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
Για την επικάλυψη:
1 σακουλάκι ινδική καρύδα (περίπου 200 γραμμάρια)
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξε το σπορέλαιο την βανίλια, την μπύρα και το ξυσμα και ανακατευουμε.
Ρίχνε σίγα σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνει ένα ζυμάρι μαλακό που να μην κολλάει στα χέρια.
Αφού τα ανακατέψεις όλα μαζί και η ζύμη σου είναι μαλακή, άφησε την να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
Έπειτα, ξεκίνα να πλάθεις την ζύμη σε μικρά μπαλάκια και στην μέση γέμισε τα 1/2 κ.γ μαρμελάδα.
Βάλτα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήσε τα μεθυσμένα σου σε προθερμασμένο φούρνο 25 λεπτα στους 180 μέχρι να ροδίσουν!
Σιρόπι: Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς.
Αφού βγουν τα γλυκά από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, τα βουτάμε στο κρύο σιρόπι και τα πασπαλίζουμε με ινδική καρύδα.
Η Συνταγή είναι της κας Ελλη χαραλαμπιδου