Ανάποδο κέικ καρότου με σοκολάτα

Υλικά

1 κουτί ζαχαρουχο γάλα
5 κσ σοκολάτα σε σκόνη 50% ή κακάο
1 κσ λιωμένο βούτυρο
3 αυγά
2 κουπες κομένα σε φέτες καρότο
1 κουπα λάδι
1 κουπα ζαχαρη
2 κούπες αλευρι
1/2 κσ μπεικιν
1 κσ μαγιά.

Εκτέλεση

Βουτυρώστε και αλευρώστε μια φόρμα για κέικ.
Σε ένα μπολ αδειάστε το ζαχαρούχο γάλα , σοκολάτα σκόνη, το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να πάρουμε μία ρευστή κρέμα.
Αδειάζουμε την κρέμα σοκολάτας μέσα στην φόρμα και αφήνουμε στην άκρη.

Ρίχνουμε στο μπλεντερ τα αυγά τα καρότα , λάδι , ζάχαρη,και το μπεικιν και χτυπάμε για 4-5 λεπτά μέχρι να γίνει ένα παχύ μείγμα.
Προσθέτουμε την μαγιά και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός


Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από το μείγμα σοκολάτας σιγα σιγα να το καλύψει.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά και ελέγχουμε με την οδοντογλυφίδα εάν είναι έτοιμο. Αφήνουμε 15 λεπτά να κρυώσει
Αναποδογυρίζουμε το κέικ σε μια πιατ’ελα και είναι έτοιμο να σερβίρουμε

ΠΗΓΗ: Kitchen Lovers

Προηγούμενο άρθροΑφράτοι λουκουμάδες γιαουρτιού με σιρόπι: Το τέλειο γλυκό για κάθε περίσταση
Επόμενο άρθροΠοτε μην πετάτε το μπαγιάτικο ψωμί