Μελιτζάνες γεμιστές κατσαρόλας

Διαφήμιση

Υλικά

8 μελιτζάνες φλάσκες (όσο το δυνατόν ιδίου μεγέθους και όχι πολύ μεγάλες)
2 κ.σ ρύζι γλασέ για κάθε μελιτζάνα συν 2 ακόμα (σύνολο 18)
2 μέτρια κρεμμύδια
2 ντομάτες
1 κ.γ. καφέ ζάχαρη
100 γρ.τυρί ρεγκάτο
100 ml ελαιόλαδο
1-2 κ.γ. δυόσμο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τις μελιτζάνες και κόβουμε το πάνω μέρος το οποίο θα χρησιμοποιήσουμε σαν καπάκι.
Αδειάζουμε την ψίχα τους και τις πασπαλίζουμε εσωτερικά με το μείγμα αλατιού, πιπεριού και ζάχαρης.
Τις τοποθετούμε όρθιες σε μια κατσαρόλα. Αφαιρούμε τα σπόρια τους από την ψίχα και τη λιώνουμε στο μπλέντερ.
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο μισό ελαιόλαδο και κατόπιν ρίχνουμε την ψίχα της μελιτζάνας, το ρύζι τον δυόσμο, το αλατοπίπερο κι ελάχιστο νερό (αν χρειαστεί).
Μαγειρεύουμε περίπου 10 λεπτά.

Απομακρύνουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί στο μείγμα.
Ανακατεύουμε ξανά και γεμίζουμε με το μείγμα τις μελιτζάνες.


Τις κλείνουμε με το καπάκι τους, προσθέτουμε λίγο νερό , τις δύο ντομάτες ελαφρά πολτοποιημένες το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τις αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να μαλακώσουν εξωτερικά,περίπου μία ώρα.
Σερβίρονται ζεστές ή ακόμα και κρύες!!!!!

Καλή επιτυχία!!!

Η Συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Διαφήμιση