Αγαπημένες μου νοικοκυρές, σήμερα φτιάχνουμε μελιτζάνες με κολοκυθάκια και πιπεριές στο φούρνο, ένα φαγητό που είναι συνώνυμο του καλοκαιριού και του μεσογειακού τραπεζιού, καθώς τα λαχανικά παντρεύονται υπέροχα με τα μυρωδικά και τη σάλτσα ντομάτας. Μάλιστα, η προσθήκη φέτας στο τέλος απογειώνει τη γεύση και μετατρέπει αυτό το απλό λαδερό σε ένα πλήρες και χορταστικό γεύμα για όλη την οικογένεια. Επειδή είναι τόσο εύκολο όσο και νόστιμο, το φτιάχνω συχνά και σας προτείνω να το δοκιμάσετε κι εσείς!


Δείτε στο τέλος της συνταγής  Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐


Μελιτζάνες με Κολοκυθάκια και Πιπεριές στο Φούρνο

Μελιτζάνες με Κολοκυθάκια και Πιπεριές στο Φούρνο

Ετοιμάζω τις πιο νόστιμες μελιτζάνες με κολοκυθάκια και πιπεριές στο φούρνο, ένα κλασικό λαδερό φαγητό που τρώγεται ζεστό ή κρύο, και είναι γεμάτο γεύση! Χάρη στον πλούσιο συνδυασμό λαχανικών, μυρωδικών και της προσθήκης φέτας, αυτό το πιάτο γίνεται πλήρες γεύμα, είναι υγιεινό και θα το λατρέψει όλη η οικογένεια. Ακολουθήστε τη συνταγή μου βήμα προς βήμα!

Prep Time 20 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 20 minutes

Ingredients

  • 5 Μελιτζάνες (κομμένες σε κομμάτια)
  • 2 Κολοκυθάκια (κομμένα σε ροδέλες)
  • 2 Πιπεριές κέρατο (κομμένες σε ροδέλες)
  • 1 Μεγάλο κρεμμύδι (κομμένο σε φετούλες)
  • 1 Μεγάλη Ντομάτα (κομμένη σε κυβάκια)
  • 1 Κουτάλι της σούπας πελτέ
  • 1 Κύβο κοτόπουλο (ή λαχανικών)
  • 1 Φύλλο Δάφνης
  • 1 Κούπα του καφέ χυμό ντομάτας
  • 3 Σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
  • 1/2 Κούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό και δυόσμο
  • 1 Κούπα του καφέ λάδι (Για το τηγάνισμα)
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1/2 Κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • Τυρί Φέτα (για από πάνω)

Notes

Ακολουθήστε αναλυτικά τα βήματα για αυτό το παραδοσιακό φαγητό.

1. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει και σοτάρουμε όλα μας τα λαχανικά, δηλαδή τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές κέρατο.

2. Τα σοτάρουμε ελαφρώς να πάρουν χρώμα.

3. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα προσθέτουμε σε ένα πυρέξ ή ταψάκι.

4. Στο ίδιο λάδι προσθέτουμε και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον πελτέ, την ντομάτα που έχουμε κόψει σε κυβάκια, τον χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, τον κύβο κοτόπουλο και τις πράσινες πιπεριές.

5. Προσθέτουμε και ένα ποτήρι νερό, καθώς και το φύλλο δάφνης και τη ρίγανη.

6. Όλα μαζί μόλις πάρουν βράση, τα προσθέτω στο πυρέξ που έχω βάλει τα υπόλοιπα λαχανικά, τον μαϊντανό και τον δυόσμο.

7. Πάνω προσθέτω τυρί φέτα κομμένο σε κομμάτια ή τριμμένο.

8. Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C ψήνω για 1 ώρα.

9. Σερβίρουμε ζεστό ή χλιαρό και καλή μας όρεξη!

Η Συνταγή είναι της κας Marianthi Kalogiros

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Tips για Τέλειες Μελιτζάνες στο Φούρνο

  • Το Σοτάρισμα: Το ελαφρύ σοτάρισμα των λαχανικών είναι το μυστικό για να κρατήσουν το σχήμα τους και να μην “λασπώσουν” στο ψήσιμο.
  • Η Φέτα: Προσθέστε τη φέτα περίπου στο μέσον του ψησίματος, ώστε να μαλακώσει και να μην στεγνώσει τελείως.
  • Μυρωδικά: Ο δυόσμος και ο μαϊντανός είναι απαραίτητοι για αυτό το φαγητό, δίνοντας του το χαρακτηριστικό μεσογειακό άρωμα.


    Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας: