Δείτε Επίσης: Αγκινάρες με λαχανικά. | Πεντανόστιμη Πίτα με Λαχανικά του καλοκαιριού

Αγκινάρες Αλα Πολίτα

Υλικά

Ελαιόλαδο – 1/4 φλιτζάνι
Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο – 1
Ψιλοκομμένα κρεμμύδια – 4
Καρδιές αγκινάρας, μαγειρεμένες και κομμένες στην μέση – 5 ή 6. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περισσότερα.
Μικρές πατάτες, κομμένες στην μέση ή στα 4 – 5 ή 6
Καρότα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κομμάτια – 3
Ζωμό κοτόπουλου ή νερό – 2 έως 3 φλιτζάνια Χρησιμοποιώ κύβους κοτόπουλου με νερό.
Δοκιμάστε πριν χρησιμοποιήσετε αλάτι. Οι κύβοι κάνουν τα τρόφιμα αλμυρά.
Αλάτι και πιπέρι
Χυμός λεμονιού – 1/4 φλιτζάνι
Κορνφλαουρ ή αλεύρι – 1 κουταλιά της σούπας
Φρέσκος άνηθος, ψιλοκομμένος – 3 κουταλιές της σούπας

ΜΕΘΟΔΟΣ

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια
μέχρι να είναι ημιδιαφανή. Προσθέστε τα κρεμμύδια και σοτάρετε για άλλα 2 έως 3 λεπτά.
Προσθέστε τις καρδιές της αγκινάρας, τις πατάτες, τα καρότα, το αλάτι και το πιπέρι στα
κρεμμύδια και ρίξτε το ζωμό ή νερό για να φτάσετε περίπου τα 3/4 πάνω από τα λαχανικά.
Καλύψτε, μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία και σιγοβράστε για 20 έως 30 λεπτά ή
μέχρι να μαγειρευτούν τα λαχανικά.
Αφαιρέστε τα λαχανικά σε ένα μπολ με κουτάλι. Ανακατέψτε το κορνφλαουρ ή το αλεύρι στο χυμό λεμονιού και χτυπήστε ελαφρά το μείγμα στο υγρό που μαγειρέψατε τα λαχανικών, ανακατεύοντας συνεχώς. Ανακατέψτε τον ψιλοκομμένο άνηθο.
Αυξήστε τη φωτιά σε μέτριο και αφήστε το υγρό να βράσει αργά, ανακατεύοντας συνεχώς και μαγειρέψτε έως ότου η σάλτσα πήξει ελαφρώς, 1 έως 2 λεπτά. Ανακατέψτε τα λαχανικά στη  σάλτσα, ζεσταίνετε και αλατοπιπερώστε για την γεύση.

Προηγούμενο άρθροΚολοκυθοανθοί γεμιστοί…το απόλυτο καλοκαιρινό φαγητό
Επόμενο άρθροΚομπόστα Ροδάκινο