Αυτή η απίστευτα νόστιμη συνταγή μελιτζάνες στο φούρνο χωρίς τηγανι είναι αυτό που όλοι αναζητούν. Γεμάτη γεύση, εύκολη στην παρασκευή και ιδανική για όσους προσέχουν τη διατροφή τους. Δοκιμάστε την σήμερα

Υλικά

2 μελιτζάνες (700 γρ.)
ελαιόλαδο
αλατοπίπερο

600 γρ. πατάτες
ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
γλυκιά πάπρικα

Ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μέτριες πιπεριές (πράσινη και κίτρινη)
1 σκελίδα σκόρδο
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
αλάτι και μαύρο πιπέρι
γλυκιά πάπρικα (προαιρετικά)
400 γρ. ντομάτα κομμένη σε κύβους κον κασέ
150 ml νερό
2-3 κουταλιές φρέσκος μαϊντανό
150 γρ. μοτσαρέλα 
Μοτσαρέλα τριμμένη 70 γρ

Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες με πάχος 1εκ.Τις στρώνουμε σ ένα ταψί στο οποίο έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί την μία δίπλα στην άλλη.
Τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο, τις αλατοπιπερώνουμε και τις ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C για περίπου 30 λεπτά.
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες δεν τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε πάχος 1 εκ.
Τις ραντίζουμε με μπόλικο ελαιόλαδο,τις αλατοπιπερώνουμε και τις πασπαλίζουμε με την πάπρικα.
Τις στρώνουμε στο ταψί την μία δίπλα στην άλλη και τις ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C για περίπου 35-40 λεπτά.
Βάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι ρίχνουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε τον κιμά,αλάτι πιπέρι πάπρικα και ανακατεύουμε καλά.Βάζουμε το σκόρδο λιωμένο και στη συνέχεια ρίχνουμε την ντομάτα και το νερό.
Σκεπάζουμε το σκεύος και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.Τέλος ρίχνουμε τον μαιντανό ψιλοκομμένο.
Λαδώνουμε ένα μεσαίο τετράγωνο πυρέξ και βάζουμε μια στρώση μελιτζάνες και από πάνω μια στρώση πατάτες.
Απλώνουμε τη μισή ποσότητα κιμά και προσθέτουμε κομματάκια τη μοτσαρέλα.
Καλύπτουμε με άλλη μια στρώση μελιτζάνες πατάτες.Βάζουμε τον υπόλοιπο κιμά και συνεχίζουμε καλύπτοντας την επιφάνεια βάζοντας εναλλάξ μελιτζάνες πατάτες.
Τις αλείφουμε με λίγη σάλτσα ντομάτας και τις πασπαλίζουμε με την τριμμένη μοτσαρέλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.

Καλή απόλαυση!!!!

Προηγούμενο άρθροΚολοκυθόπιτα υπέροχη σαν μπουγάτσα
Επόμενο άρθροΠαξιμάδια Γλυκάνισου