Το αλευρι για τα σωστα μελομακαρονα ειναι αυτο που αναφερεται ως «για ολες τις χρησεις». προτιμηστε να αγορασετε καλης ποιοτητας απο επωνυμη εταιρεια και οχι χυμα απο το φουρνο το οποιο θα εχετε κοσκινισει πριν το χρησιμοποιησετε.

Υλικά:
3 φλυτζ.του τσαγιου,αραβοσιτελαιο
1 φλυτζ του τσαγιου,βιταμ
2 φλυτζ του τσαγιου μπυρα
1κουτ.σουπας κανελλα
1κουτ σουπας γαρυφαλλο
ξυσμα απο 2 πορτοκαλια
2 φλυτζ του τζαγιου ζαχαρη
1 κουτ σουπας κοφτο σοδα
1 κουτ σουπας κοφτο μπεκιν
2 κιλ αλευρι
2 κουτ γλυκου,κοφτα αλατι
Για το σιροπι:
3 φλυτζ του τσαγιου ζαχαρη
3 φλυτζ του τσαγιου μελι
3 φλυτζ του τσαγιου νερο
βραζουμε για 3λ

Εκτελεση:
Βαζουμε σε λεκανη τα 7 πρωτα υλικα και τα δουλευουμε με το χερι και μετα ριχνουμε το μισο αλευρι με το μπεκιν και την σοδα, τα δουλευουμε, και μετα το υπολοιπο αλευρι με το αλατι. Η ζυμη μας πρέπει να είναι μαλακη,να πλαθεται,και να μην κολλαει στα χερια.
Τα ψηνουμε στους 200 βαθμούς για 30′ και αφου κρυωσουν τα μελωνουμε με το σιροπι χλιαρο.

καλη επιτυχια
Μπορειτε να κανετε την μιση δοση.σε ολοκληρη δοση βγαινουν 110/120 κομματια.

Προηγούμενο άρθροΜακαρόνια με κιμά, μπέικον και κουκουνάρι της Λίνας
Επόμενο άρθροΚεφτεδάκια στο Φούρνο με ριγκατόνι σε σάλτσα ντομάτας