Για την ζύμη:
· 1 ποτ. Σπορέλαιο
· 1 ποτ. Χυμό πορτοκάλι (φρέσκο καλύτερα)
· 4 κ.σ. κοφτές ζάχαρη
· 2 κ.γλ. μπέικιν
· 1 πρέζα αλάτι
· Αλεύρι (περίπου 600 γρ.)
Για την γέμιση:
· 2 μήλα κόκκινα τριμμένα στον τρίφτη
· 1 κ.σ. Κανέλα
Προαιρετικά:
· 1/2 φλ. καρύδια πολύ ψιλοκομμένα
· 1 κ.γλ. Ξύσμα πορτοκαλιού
· 2 κ.σ. Ζάχαρη
· 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
· 3 κ.σ. μαρμελάδα πορτοκάλι ή ροδάκινο

Εκτέλεση:
1. Βάζουμε τα μήλα σε σουρωτήρι να βγάλουν τα υγρά τους.
2. Ανακατεύουμε με την σειρά τα υλικά της ζύμης μέχρι να ομογενοποιηθούν.
3. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης. Έτοιμη.
4. Παίρνουμε λίγη ζύμη (όσο ένα μεσαίο αβγό περίπου) και το ανοίγουμε όσο περίπου η παλάμη μας. Εναλλακτικά μπορούμε να απλώσουμε την ζύμη με πλάστη (πάχος όσο 1 δάχτυλο) και να κόψουμε με ένα ποτήρι στρόγγυλα κομμάτια ζύμης. Βάζουμε μια κουταλιά της σούπας γέμιση και κλείνουμε απαλά σε μισοφέγγαρο. Πατάμε απαλά τις άκρες να κλείσουν. Η γέμιση ίσως βγάλει λίγα υγρά καθώς κλείνουμε την ζύμη, είναι κάτι φυσιολογικό γιατί η γέμιση είναι ζουμερή.
5. Βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 λεπτά σε αέρα για 20 λεπτά περίπου.
6. Πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα όταν κρυώσουν.
Καλή επιτυχία!
Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο