Υλικά:

3 αυγά
180 γρ ζάχαρη
100 ml ηλιέλαιο
100 ml φρέσκο γάλα
1 μεγάλο μήλο (περίπου 170 γρ), ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κυβάκια
80 γρ καρύδια, χοντροκομμένα ή τριμμένα
150 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Μια πρέζα αλάτι
Προαιρετικά: 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Εκτέλεση:

Προθερμαινω το φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Βάζω το ηλιέλαιο, το γάλα και το αλάτι και ανακατευω καλά.
Βάζω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατευω απαλά μέχρι να ενσωματωθούν.
Ρίχνω τα μήλα, τα καρύδια και την κανέλα (αν χρησιμοποιείτε) και ανακατευω απαλά.
Αδειαζω το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί.
Ψήνω για περίπου 40-45 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του κέικ.
Αφήνω το κέικ να κρυώσει λίγο πριν το κόψετε και το σερβίρετε.

Συμβουλές:

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλους ξηρούς καρπούς, όπως αμύγδαλα ή φουντούκια, αντί για καρύδια.
Για ένα πιο έντονο άρωμα μήλου, προσθέστε λίγο ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού στο μείγμα.
Αν θέλετε ένα πιο υγιεινό κέικ, μπορείτε να αντικαταστήσετε τη μισή ποσότητα ζάχαρης με μέλι ή στέβια.
Καλή απόλαυση!

Μπορείτε να δείτε πώς έγινε εδώ: