Ρολό Σοκολάτας με Κρέμα Γάλακτος

Χρειαζόμαστε

Για την Ζύμη

Αυγά L – 4 τεμ. (καθαρό βάρος αυγών 234 γραμμάρια)
Ζάχαρη – 100 γραμμάρια
Αλεύρι σίτου – 80 γραμμάρια
κορν φλαουρ – 40 γραμμάρια
Σκόνη κακάου – 40 γραμμάρια
Μπεικιν παουντερ – 12 γραμμάρια
Αλάτι – μια πρέζα

Γκαναζ
100 γραμμάρια Μαύρη Σοκολάτα με περιεκτικότητα σε κακάο 50%
100 γραμμάρια και στα αριστερά σε 33%

Κρέμα γάλακτος
Κρέμα γάλακτος 33% λίπος – 300 γραμμάρια
Ζάχαρη άχνη – 70 γραμμάρια
Μαλακό τυρί cottage – 230 γραμμάρια ή τυρί μασκαρπόνε

Γλασο Σοκολάτας για διακόσμηση

50 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
25 γραμμάρια γάλα 2 % περιεκτικότητα σε λιπαρά
25 γραμμάρια βουτύρου

Εκτέλεση

Βάζω το φούρνο για να ζεσταθεί μέχρι 180 βαθμούς
Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίστε το αλεύρι με το μπεικιν παουντερ, κορν φλαουρ και σκόνη κακάου
Ανακατεύω τα πάντα καλά και αφήνω στην άκρη το ξηρό μείγμα
Ρίχνουμε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ και αρχίστε να χτυπάτε σε χαμηλές ταχύτητες
ανάμιξης σταδιακά προσθέτοντας ζάχαρη και μετά χτύπησα τα πάντα καλά στις υψηλές
ταχύτητες του μίξερ, είναι απαραίτητο να γίνει η μάζα λευκή και σε μέγεθος περίπου να τριπλασιαστεί
Προσθέστε κοσκινισμένο το ξηρό μείγμα

Αναμιγνύω σε χαμηλή ταχύτητα του μίξερ για μικρό χρονικό διάστημα μέχρι να γίνει λείο
Μαζεύω και τη ζύμη γύρω από τις άκρες του μπολ, έτσι γίνεται η ζύμη μας έτοιμη
Ρίχνουμε τη ζύμη σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος Το μέγεθος ταψιού είναι 30χ40 εκ
και απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλο το ταψί και βάλτε το για ψήσιμο σε φούρνο που έχει προθερμανθεί στους 180 βαθμούς για 8 λεπτά
Ο χρόνος ψησίματος του φούρνου μπορεί να είναι από 7 έως 12 λεπτά ανάλογα
από το πάχος της ζύμης και τη θερμοκρασία του φούρνου, ελέγχουμε την ετοιμότητα του
μπισκότου με μία οδοντογλιφίδα
Βγάζω το μπισκότο από το φούρνο γυρίστε το ανάποδα και αφαιρέστε προσεκτικά το χαρτί
και αμέσως ενώ είναι ζεστό το κυλάμε σε ρολο αφήνοντας σε αυτήν τη μορφή να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου

Εν τω μεταξύ, θα προετοιμάσουμε την κρέμα γάλακτος,

Χρειαζόμαστε 300 γραμμάρια κρέμας γάλακτος κρυα από το ψυγείο με τουλάχιστον
30 % λιπαρα . Ρίχνοντας την κρέμα σε ένα παγωμένο μπολ και αρχίστε να χτυπάτε
πρώτα σε χαμηλές ταχύτητες το μίξερ και όταν η κρέμα αρχίζει να αποβουτυρώνεται
σταδιακά τρία στάδια ρίχνω τη ζάχαρη άχνη και αναμίξτε.
Συνεχίστε να χτυπάτε εως ότου το σχεδιο του σύρματος να είναι ορατό στην κρέμα και
η κρέμα να είναι αφράτη, ευάερη, τότε προσθέτω και το τυρί cottage

και ανακατεύω σε χαμηλές στροφές ανάμιξης για μικρό χρονικό διάστημα έως ότου ομογενοποιηθεί
η κρέμα είναι σταθερή και ευάερη και αφήνουμε στην άκρη.

Για την Γκαναζ
Ζεσταίνουμε το γάλα στο φούρνο μικροκυμάτων σε θερμοκρασία περίπου 90 βαθμούς,
ρίξτε τη σοκολάτα περιμένετε μερικά λεπτά για να λιώσει η σοκολάτα και ανακατέψτε
και χτυπήστε ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθεί

Ξετυλίξτε το ρολό απλώστε την κρεμα ομοιόμορφα σε ολόκληρη την επιφάνεια.


Αφήνω να ρουφήξει για περίπου 15 λεπτά για να παγώσει λίγο η γκαναζ και απλώστε την
κρέμα ομοιόμορφα αφήνοντας περίπου τρία εκατοστά απο τις άκρες


Τυλίξτε το ρολό γυρίζοντας το ότι κρεμα περισσεύει την παιρνω με ένα κουτάλι και την βάζω
απο τα πλάγια.

Το τυλίγω το ρολό με χαρτι και μεμβράνη για να διατηρηθεί σε φόρμα,


βάλτε το ρολό στο ψυγείο έτσι ώστε να είναι καλά σταθεροποιημένο για πέντε έως έξι
ώρες, ή καλύτερα για όλη τη νύχτα.
Το βγάζω από το ψυγείο κόψτε τις άκρες του ρολού.

Για το γλάσσο σοκολάτας

Πήρα 50 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα με περιεκτικότητα σε κακάο 50%
25 γραμμάρια γάλα 2 % περιεκτικότητα σε λιπαρά και 25 γραμμάρια βουτύρου,
ζεσταίνω το γάλα με βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων στους περίπου 90 βαθμούς,
ρίξτε τη ζεστή σοκολάτα στο γάλα έτσι ώστε να είναι πλήρως καλυμμένο με κρέμα,
περιμένετε μερικά λεπτά η σοκολάτα έχει λιώσει και ανακατεύεται καλά με ένα
σύρμα μέχρι να μαλακώσει
Βάζω το γλασσο σε μια μικρή τσάντα και κόβω την άκρη διακοσμώ με γραμμές το ρολό

Το ρολό είναι πολύ όμορφο και νόστιμο, σας συμβουλεύω να το φτιάξετε αν σας άρεσε
συνταγή

Σας εύχομαι καλή όρεξη και καλή διάθεση

Subscribe to recipe’s youtube channel here

 

Προηγούμενο άρθροΡολό με 2 είδη κρέατος….είναι λουκούμι
Επόμενο άρθροΜακαρονόπιτα με χειροποίητο φύλλο, παραδοσιακή