Αυτή η Μηλόπιτα σας κάνει να θέλετε να την φτιαχνετε, να την τρώτε και να την φτιαχνετε ξανά….
Αέρινη, μαλακή, με πολλή γέμιση και πρωτότυπο φορμάρισμα. Υπέροχη πίτα!

Υλικά

– Γάλα – 300ml
– Μαγιά – 9 g
– Αλεύρι – 500-600 γρ.
– Ζάχαρη – 3 κουταλιές της σούπας
– Αλάτι – 0,5 κ.σ.
– Φυτικό έλαιο – 120 ml
– Αυγό – 1 αυγό.

Συστατικά γεμισης:
– Μήλα – 5-6 τεμάχια.
– Ζάχαρη – 3 κουταλιές της σούπας.
– Κανέλα – ανάλογα με τη γεύση
– Κορν φλαουερ – 1 κουταλιά της σούπας.
– Βανιλλίνη – ανάλογα με τη γεύση
– Νερό – 50 ml

Προετοιμασία:

1. Ζεσταίνετε το γάλα όχι να καψει και προσθέτετε σε αυτό τη ζάχαρη, τη μαγιά και τρεις κουταλιές αλεύρι.
Ανακατέψτε καλά και αφήστε το μείγμα για 10-15 λεπτά για να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
2. Όταν είναι έτοιμο, προσθέστε το αυγό, το φυτικό λαδι ή βουτυρέλαιο, το αλάτι και το υπόλοιπο αλεύρι.
Ζυμώνετε μια μαλακή, ελαστική ζύμη. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα ή μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα να φουσκώσει.
3. Ενώ η ζύμη ξεκουράζεται, ετοιμάζετε τη γέμιση.
Κόψτε τα μήλα σε μικρούς κύβους, βάλτε τα σε ένα τηγάνι και προσθέστε τη ζάχαρη και την κανέλα.
Βράζουμε το μείγμα για περίπου 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας.
4. Αραιώστε το κορν φλαουερ σε νερό, προσθέστε το στα μήλα, μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια πρέζα βανιλλίνη για γεύση.
Ανακατέψτε όλα τα υλικά και σιγοβράστε για άλλα 2-3 λεπτά μέχρι να πήξει. Αφήστε την έτοιμη γέμιση να κρυώσει.
5. Πάρτε τη ζύμη που έχει φουσκώσει και χωρίστε την σε 9 ίσα κομμάτια. Αφήστε τα κομμάτια να φουσκώσουν ελαφρώς για 10 λεπτά.
Στη συνέχεια, ανοίξτε κάθε κομμάτι σε στρογγυλό σχήμα.
6. Στο κέντρο του ρολού, κάντε μια τομή στη μέση, βάλτε λίγη γέμιση και τυλίξτε προσεκτικά τη ζύμη όπως φαίνεται στο βίντεο. Τοποθετήστε τα κενά που προέκυψαν σε μια φόρμα ψησίματος, αφήστε τα για 15 λεπτά για να φουσκώσουν ξανά λίγο.
7. Αλείψτε την επιφάνεια της πίτας με χτυπημένο αυγό για να αποκτήσει η κρούστα ένα καστανό χρώμα.
Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
8. Βγάλτε την έτοιμη πίτα από το φούρνο, αφήστε την να κρυώσει λίγο και διακοσμήστε την με ζάχαρη άχνη πριν σερβίρετε.

Καλή όρεξη ❤️

ΠΗΓΗ