Μηλόπιτα

Advertisement

Τι καλύτερο από το να τρώτε φρέσκα φρούτα εποχής 😋😋 σε ένα νόστιμο σπιτικό κεικ μηλόπιτα με κανέλα 🍎🍎 Νόστιμο, ζουμερό και λιώνει στο στόμα

Υλικά:

1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1 μήλο + 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού + 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
2 αυγα
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1/2 φλιτζάνι φυτικό λάδι
1/2 γιαούρτι

Για το δεύτερο στρώμα:
1 μήλο + 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού + 1 κουταλιά της σούπας λιωμένο βούτυρο ή 20 γρ.
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
2 κ.σ αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Advertisement

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι, μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε όλα μαζί.
Κόβουμε ένα μήλο σε μικρά κομμάτια, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και την κανέλα μαζί και το προσθέτουμε στα στεγνά υλικά.

Χτυπάμε τα αυγά με τη βανίλια, προσθέτουμε το λάδι και το γιαούρτι ανακατεύουμε καλά και το προσθέτουμε στα στεγνά υλικά.
Για το δεύτερο στρώμα, Ένα τριμμένο μήλο ανακατεμένο με χυμό λεμονιού, λιωμένο βούτυρο, αλεύρι, καστανή ζάχαρη και κανέλα.
Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από το κέικ.
Ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Find more delicious recipes here

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement