Αυτή η συνταγή για Μιλφέιγ με Σφολιατίνες είναι ιδανική για όσους θέλουν ένα γρήγορο και εύκολο γλυκό που εντυπωσιάζει. Χρησιμοποιεί σφολιατίνες αντί για κλασική σφολιάτα, για πιο τραγανή υφή.
Υλικά:
2 πακέτα σφολιατίνες (με τραγανή υφή)
2 φακέλοι κρέμα ζαχαροπλαστικής μιλφέιγ
2 κουτάκια σαντιγύ μορφατ
Ζάχαρη άχνη
Τριμμένη σφολιάτα (προαιρετικό)
Εκτέλεση:
Ετοιμάστε την κρέμα ζαχαροπλαστικής μιλφέιγ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αφήστε την να κρυώσει.
Σε ένα μπολ, χτυπήστε τη σαντιγύ με ζάχαρη άχνη (όσο γλυκια την θέλουμε )σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Συναρμολογήστε το μιλφέιγ:
Τοποθετήστε ένα φύλλο σφολιάτας σε ενα πυρεξ.
Απλώστε μισή από την κρέμα ζαχαροπλαστικής πάνω στη σφολιάτα.
Καλύψτε με ένα δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
Απλώστε την υπόλοιπη κρέμα ζαχαροπλαστικής.
Απλώστε ομοιόμορφα τη σαντιγύ πάνω από την κρέμα.
(Προαιρετικό) Πασπαλίστε με τριμμένη σφολιάτα.
Πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη.
Βάλτε το μιλφέιγ στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, πριν το σερβίρετε.
H συνταγή είναι της κας Μαρια Τζαμπαζακη