Συστατικά
680 γρ κρέας μοσχάρι (σπαλομπριζόλα για ψήσιμο/μαγείρεμα χωρίς κόκκαλο)
Αγκινάρες – 18 baby αγκινάρες ή 12 μεγάλες κατεψυγμένες καρδιές αγκινάρας
1 μεγάλο κρεμμύδι
1.1 – 1,3 κιλά ντομάτες
2 ματσάκια φρέσκα κρεμμύδια
1 ματσάκι άνηθο
1/4 – 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Προσπαθήστε να το κόψετε σε κομμάτια. Θα είναι ακανόνιστα και κάπως άνισα μεγέθους.
Τρίψτε τις ντομάτες, ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και αλατοπιπερώνουμε το κρέας .
Ζεστάνετε το λάδι σε μία κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι να είναι λίγο καυτό και αρωματικό, και στη συνέχεια, βάλτε το κρέας.
Όταν το κρέας πάρει καφέ χρώμα καλά στην μία πλευρά, περίπου 3-4 λεπτά, γυρίστε το. Αν το κρέας κολλήσει και δεν θέλει να γυρίσει, αυτό σημαίνει ότι δεν είναι καλά ψημένο. Θα γυρίσει όταν είναι έτοιμο να γυρίσει.
Μαγειρέψτε τη δεύτερη πλευρά για λίγα λεπτά, ώστε να είναι επίσης καφετιά και μετά προσθέστε τα κρεμμύδια.
Σοτάρετε τα κρεμμύδια με το κρέας για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
Προσθέστε τις τριμμένες ντομάτες και ανακατέψτε, ξύστε το κάτω μέρος του τηγανιού για να πάρετε τα γευστικά καφετιά κομμάτια στη σάλτσα. Εάν οι ντομάτες δεν καλύπτουν πλήρως το κρέας, προσθέστε λίγο νερό ώστε να καλύπτεται. Δεν κάνουμε σούπα, αλλά ακόμα, είναι καλύτερο να έχει λίγο περισσότερο νερό. Είναι λίγο δύσκολο να το πω από τις φωτογραφίες, αλλά αν κοιτάξετε τη φωτογραφία αμέσως παρακάτω, μπορείτε να δείτε μερικές γωνίες κρέατος πάσνω από το υγρό. Προσθέσαμε λίγο νερό και μπορείτε να δείτε ότι στην επόμενη φωτογραφία δεν υπάρχει ορατό κρέας.
Αφήστε το να βράσει, στη συνέχεια γυρίστε τη φωτιά προς τα κάτω, καλύψτε και σιγοβράστε. Το σιγοβράζετε για περίπου 1 1/2 ώρες. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τα βότανα και τις αγκινάρες.
Αγόρασα ένα πακέτο με 9 baby αγκινάρες για tο κρέας μου,δεν υπολόγισα σωστά και δεν φτάνανε για το κρέας μου. Τέλος πάντων, επέστρεψα στο κατάστημα και αγόρασα 6 ακόμα αγκινάρες, μεγάλες αυτές τις φορές.
Μόλις κόψετε κάθε αγκινάρα, βάλτε σε ένα μπολ με νερό στο οποίο προσθέσατε κανα δύο σταγόνες χυμού λεμονιού. Αυτό κρατά τις αγκινάρες από το να γίνουν σκούρο καφέ. Όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω, δεν ήμασταν αρκετά γρήγοροι με ένα μαχαίρι για να αποφύγουμε το ροδίνισμα ενώ κόβουμε, αλλά τουλάχιστον δεν έγιναν πολύ καφέ.
As soon as you trim each artichoke, pop it into a bowl of water to which you’ve added a couple of squirts of lemon juice. This keeps the artichokes from turning dark brown. As you can see below, neither Zoe nor I were fast enough with a knife to prevent browning while we were trimming, but at least they didn’t get too dark.
Έχουμε επίσης ψιλοκόψει τα φρέσκα πράσινα κρεμμύδια και ένα μάτσο άνηθο.
Όταν το κρέας έχει σιγοβράσει για περίπου 1 1/2 ώρες, προσθέστε τις αγκινάρες, τα πράσινα κρεμμύδια και τον άνηθο και ανακατέψτε. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Μπορεί να θέλετε να προσθέσετε λίγο περισσότερο νερό για να βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετό μαγειρικό υγρό για τις αγκινάρες.
Στην φωτογραφία από κάτω έχουμε βάλει επιπλέον νερό
Cover and simmer until the artichokes are soft, about 30-45 minutes.
Οταν οι αγκινάρες βράσουν το φαγητό είναι έτοιμο
Καλή όρεξη