Tο μοσχάρι σουφλέ είναι μια νόστιμη συνταγή που σας προτείνω σήμερα, η οποία έχει μια υπέροχη, πλούσια γεύση και σίγουρα θα γίνει η πρόκληση του τραπεζιού σου. Εγώ, λοιπόν, θα φτιάξω ένα πιάτο που συνδυάζει το τρυφερό μαγειρεμένο μοσχάρι με μια βελούδινη, σπιτική μπεσαμέλ και τριμμένο τυρί τσένταρ, το οποίο λιώνει στο ψήσιμο και δημιουργεί μια φανταστική κρούστα. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για ένα επίσημο γεύμα ή για να εντυπωσιάσεις τους αγαπημένους σου.


Υλικά

για το Μοσχάρι Σουφλέ

  • 500 γραμμάρια μοσχάρι (νουά) σε κομματάκια
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1,5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

για τη Σάλτσα Μπεσαμέλ

  • 100 γρ. βούτυρο
  • Μισό ποτήρι αλεύρι
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • 1 γεμάτο μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

για το Τέλος

  • 150 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο

Εκτέλεση της Συνταγής για το Μοσχάρι Σουφλέ

1. Μαγείρεμα του κρέατος.
Βάζω το κρέας σε μία κατσαρόλα. Ρίχνω το πιπέρι, το αλάτι, την πάπρικα, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το λάδι, και ανακατεύω. Σκεπάζω την κατσαρόλα και το αφήνω να μαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει καλά.

2. Παρασκευή της μπεσαμέλ.
Λιώνω το βούτυρο σε ένα τηγάνι. Ρίχνω το αλεύρι και ανακατεύω για περίπου 2 λεπτά. Προσθέτω το γάλα, το πιπέρι και το αλάτι, και ανακατεύω συνεχώς με σύρμα μέχρι η σάλτσα να πήξει και να γίνει βελούδινη.

3. Συναρμολόγηση και ψήσιμο.
Βάζω το μαγειρεμένο κρέας σε ένα πυρέξ. Πάνω από το κρέας ρίχνω ομοιόμορφα την μπεσαμέλ. Στη συνέχεια, τρίβω το τυρί τσένταρ στην επιφάνεια του πιάτου. Μεταφέρω το πυρέξ στον φούρνο και ψήνω στους 200°C, στον αέρα, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να λιώσουν τα τυριά. Το μοσχάρι σουφλέ μου είναι έτοιμο!


Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: Περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά (για το κρέας) + 20 λεπτά (για το ψήσιμο)

Συνολικός Χρόνος: Περίπου 1 ώρα και 50 λεπτά


Χρήσιμα Tips για το Μοσχάρι Σουφλέ

Τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, με τα οποία έβρασε το κρέας, τα πετάω μετά το μαγείρεμα, καθώς έχουν δώσει όλη τη γεύση τους.

Το ζουμί που έμεινε από το κρέας είναι ιδανικό! Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να ψήσετε πατάτες στον φούρνο και να συνοδεύσετε το μοσχάρι σουφλέ σας.

Για να γίνει η μπεσαμέλ ακόμα πιο αρωματική, μπορείτε να προσθέσετε λίγο μοσχοκάρυδο.

 

Καλή Επιτυχία