Κεμπάπ μελιτζάνας

Υλικά:

✓6 μελιτζάνες κομμένες σε φέτες
✓ ένα τέταρτο φλιτζάνι φυτικό λάδι
✓ Κιμάς – 500 γρ
✓ μια κουταλιά αλάτι
✓ μια κουταλιά γλυκό πιπέρι
✓ Μείγμα μπαχαρικών
✓ 9 πράσινες πιπεριές
✓ 8 κρεμμύδια κομμένα στη μέση
✓ νερό για τη σάλτσα
✓ Μισό φλιτζάνι πελτέ ντομάτας

Πως να προετοιμαστείς:

1 Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε 1/4 φλιτζάνι λάδι και τις φέτες μελιτζάνας. Το ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει.
2 Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά και μια κουταλιά αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε τα υλικά με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθούν.

3 Πλάθουμε το κρέας σε μορφή κεφτε και το βάζουμε σε ένα πιάτο στην άκρη.
4 Σε ένα ταψί φούρνου μοιράζουμε διαδοχικά με την σειρα και εν αλλαξ τους κεφτεδες, και τις φέτες κρεμμυδιού και μελιτζάνας.

5 Διαλύουμε τον πελτέ ντομάτας στο νερό και προσθέτουμε μια κουταλιά αλάτι.
6 Περιχύνουμε με τη σάλτσα τα λαχανικά στο δίσκο.
7 Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ψηθεί.

Καλή απόλαυση

Gharib Naeim

Προηγούμενο άρθροΓρήγορα και νόστιμα τσουρέκια με αλμυρή γέμιση
Επόμενο άρθροΦρεσκοψημένα Αμυγδαλωτα…..