Υλικά
1 πακέτο φύλλα κρούστας
120 γρ βούτυρο λιωμένο
1 κουταλιά ζάχαρη
1κουταλακι κανέλα
200 γρ αμύγδαλα ψημένα χοντροαλεσμενα η καρύδια αν θέλετε
1 κούπα του νες καφέ γάλα
2 αυγά
Μισό φλιτζάνι ζάχαρη 1κουταλακι κανέλα
Σιρόπι
2 κούπες νερό
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλα
1 κουταλιά μέλι
Εκτέλεση
Βράζουμε το σιρόπι 5 λεπτά καί τέλος βάζουμε το μέλι καί αφήνουμε να κρυώσει.
Χοντροκοβουμε στο μουλτι τα αμύγδαλα βάζουμε μια κουταλιά ζάχαρη και το κουταλάκι κανέλα ανακατεύουμε.
Περνουμε ενα φύλλο βουτυρώνουμε λίγο και ρίχνουμε τα αμύγδαλα σουρώνουμε το φύλλο σαν ακορντεόν
και τα στρώνουμε στο ταψί στριμωχτα μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα αλείφουμε από πάνω μετο βούτυρο που περισεψε και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 για 20 λεπτά.
Δείτε επίσης Μπακλαβάς…”Ο βασιλιάς των γλυκών”
Χτυπάμε τα αυγά το γάλα μετην ζάχαρη σε ένα μπολ ρίχνουμε την κανέλα ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε το γλυκό να πάει παντού μόλις το βγάζουμε από το φούρνο και ξανά ψήνουμε για αλλά 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκινισει καλά το σιροπιαζουμε αμέσως με το κρύο σιρόπι και καλή απόλαυση.
Αν θέλετε πιο πολύ σιρόπι βάλτε 2 1/2 νερό κούπες 2 ζάχαρη.
H συνταγή είναι της κας Γιώτα Πιπερτζή