Η Μπατζίνα της πεθεράς είναι μια εύκολη και νόστιμη πιτούλα που φτιάχνεται στο τσακ μπαμ, χωρίς καθόλου φύλλο. Είναι η αγαπημένη παραδοσιακή συνταγή της Θεσσαλίας που έφτιαχνε η πεθερά μου και τώρα την έχω εντάξει και εγώ στη ζωή μου. Το αποτέλεσμα είναι ένα αφράτο και ζουμερό έδεσμα, ιδανικό για ορεκτικό, κυρίως πιάτο ή και σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας.
Υλικά για την Μπατζίνα
- 2 μέτρια κολοκυθάκια, τριμμένα
- 8 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 7 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 2 κούπες γάλα
- 4 αυγά
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 μικρή κόκκινη πιπεριά
- 200 γρ. φέτα
- Ελαιόλαδο, περίπου ένα φλιτζανάκι του καφέ
Εκτέλεση της Συνταγής
Ξεκινάω τρίβοντας τα κολοκυθάκια και τα αφήνω σε ένα σουρωτήρι με λίγο αλάτι, για να χάσουν τα υγρά τους. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για να μην γίνει η Μπατζίνα μου νερουλή.
Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύω όλα τα υλικά μαζί, δηλαδή το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν, το γάλα, τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι, την ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά και την τριμμένη φέτα. Προσθέτω και τα τριμμένα, καλά στραγγισμένα κολοκυθάκια και ανακατεύω μέχρι να έχω ένα ομοιογενές μείγμα.
Βουτυρώνω καλά το ταψί της κουζίνας μου (εγώ χρησιμοποίησα ένα μικρότερο, γιατί ήθελα η πίτα μου να είναι λίγο πιο παχουλή). Αδειάζω το μείγμα στο ταψί και ραντίζω με ελαιόλαδο.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για περίπου 40 λεπτά, μέχρι η Μπατζίνα να ροδίσει από πάνω και να σφίξει καλά.

Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 40 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 55 λεπτά
Χρήσιμα Tips για την Μπατζίνα
Για να βεβαιωθείτε ότι η μπατζίνα σας θα γίνει τέλεια, φροντίστε να στραγγίξετε πολύ καλά τα κολοκυθάκια. Μπορείτε ακόμα και να τα πιέσετε με τα χέρια σας για να φύγουν όλα τα υγρά.
Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και άλλα μυρωδικά, όπως δυόσμο ή άνηθο, για να δώσετε ακόμα περισσότερο άρωμα στη συνταγή.
Χρησιμοποιήστε ένα μικρότερο ταψί από αυτό της κουζίνας αν θέλετε η πίτα σας να είναι πιο παχιά και αφράτη.
Καλή όρεξη











