Ανακαλύψτε μια παραδοσιακή συνταγή για την αγαπημένη μπατζίνα χωρίς φύλλο, όπως την έφτιαχνε η γιαγιά στη ξυλόσομπα. Απλά υλικά που συνδυάζονται για ένα χορταστικό και αρωματικό αποτέλεσμα, με την ιδιαίτερη γεύση του κατσικίσιου τυριού. Ετοιμαστείτε για μια αυθεντική γευστική εμπειρία!
Υλικά:
Σπανάκι
Φρέσκο κρεμμυδάκι
Άνηθος
Δυόσμος
Πιπέρι μαύρο
Πάπρικα γλυκιά
Λίγο αλάτι
1 μπέικιν πάουντερ
3 κούπες αλεύρι
1/2 κιλό φέτα (κατσικίσιο τυρί, αν υπάρχει)
1 κούπα γάλα
1 κούπα σπορέλαιο
4 αυγά
Λάδι για το ταψί
Λίγο αλεύρι για το ταψί
Εκτέλεση:
Παίρνουμε το σπανάκι, το αλατίζουμε και το τρίβουμε καλά με τα χέρια μας.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, τον άνηθο και τον δυόσμο.
Ρίχνουμε πιπέρι μαύρο, πάπρικα γλυκιά και λίγο αλάτι.
Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι.
Σπάμε με τα χέρια μας τη φέτα (ή το κατσικίσιο τυρί) και την προσθέτουμε στο μείγμα.
Ρίχνουμε το γάλα και το σπορέλαιο.
Προσθέτουμε τα αυγά.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα τάπερ (ή μπολ).
Λαδώνουμε ένα ταψί και αδειάζουμε το μείγμα.
Ραντίζουμε την επιφάνεια με λίγο λάδι και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
Ψήνουμε στην ξυλόσομπα (ή σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί).
Η Συνταγή είναι απο την κα Λένα Αντωνίου