Μπισκοτάκια λαδιού

Υλικά (Για 12-14 μεγάλα μπισκότα)

2 κουταλάκια του γλυκού μαγιά σε σκόνη
1/2 κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας καστανή ή λευκή ζάχαρη και λίγη ακόμη για πασπάλισμα στο τέλος
2/3 κούπας ζεστό νερό (όχι καυτό, τόσο ζεστό όσο το νερό για ένα μπανάκι μωρού)
1 κούπα σκληρό αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού μαραθόσπορο ή σπόρους γλυκάνισου (προαιρετικά)
1 κουταλιά της σούπας σουσάμι
Άχνη Ζάχαρη
1 ασπράδι αυγού

Διαδικασία

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το ζεστό νεράκι με το ελαιόλαδο, την ζάχαρη και την μαγιά. Το αφήνουμε για 5 λεπτά στην άκρη να ενεργοποιηθεί και να αφρίσει η μαγιά.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και τον μαραθόσπορο. Κάνουμε ένα λαγουμάκι στη μέση στο αλεύρι και σιγά σιγά ρίχνουμε το υγρό μείγμα της μαγιάς ανακατεύοντας με κουτάλι. Μόλις το πάρει όλο το υγρό, ανακατεύουμε ελαφρώς και αφήνουμε το μείγμα να φουσκώσει για 30 – 45 λεπτά (μην βάλετε παραπάνω αλεύρι).
Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και πασπαλίζουμε 1 κουταλιά της σούπας γεμάτη άχνη ζάχαρη κοσκινίζοντας με ένα σουρωτήρι.
Όταν φουσκώσει η ζύμη μας, την πατάμε με το δάχτυλο μας να ξεφουσκώσει και την αναποδογυρίζουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια. Πασπαλίζουμε λίγο αλευράκι από πάνω και αρχίζουμε και διπλώνουμε την ζύμη 20 φορές. Αφού έχουμε μια ζύμη απαλή, την κόβουμε σε 12 – 14 ίσα κομμάτια – μπαλάκια.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 230 βαθμούς.
Αλευρώνουμε έναν πλάστη και ανοίγουμε τα μπαλάκια σε δίσκους σαν τηγανίτες (αν κολλάνε στον πλάστη πασπαλίζουμε λίγο αλευράκι). Στρώνουμε τους δίσκους ζύμης στο ταψάκι, αλείφουμε με το ασπράδι του αυγού, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη και από πάνω συμπληρώνουμε πασπαλίζοντας και λίγη κανονική ζάχαρη.
Ψήνουμε για 10 -12 λεπτά. Αν δεν θα τα φάμε την ίδια μέρα, περιμένουμε να κρυώσουν και τα ξαναψήνουμε για 4-5 λεπτά ακόμη. Μόλις βγουν και είναι καυτά, τα πασπαλίζουμε και πάλι με λίγη κανονική ζάχαρη.
Τα αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν.

ΠΗΓΗ:https: eri-captaincook.blogspot.com

Προηγούμενο άρθροH Τούρτα του Κωκ
Επόμενο άρθροΝηστίσιμο Ανάποδο Κέικ με Ανανά