Χρυσές Τηγανίτες

Υλικά

αλεύρι – 500 g
γιαούρτι – 1 τεμ. κάδος
μαγειρική σόδα – 1 κουταλάκι του γλυκού.
μαγιά – 7 g (1 φακ)
αυγά – 1 τεμ.
ζάχαρη – 1 κουταλάκι του γλυκού.
αλάτι – 1 κουταλιά της σούπας.
φρέσκο ​​γάλα – 200 ml
νερό – 100 ml
λάδι – 40 ml

Πως θα τις Φτιάξετε

Διαλύστε τη μαγιά σε 200 ml ζεστού γάλακτος μαζί με 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και 3
κουταλιές της σούπας αλεύρι. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το να διπλασιαστεί σε όγκο για
περίπου 20 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίστε το αλεύρι μαζί με το αλάτι.
Σε ένα άλλο μπολ, ρίχνουμε το γιαούρτι, πριν ρίχνουμε τη σόδα και χτυπάμε μέχρι να αφρώσει.
Προσθέστε το αυγό, το νερό και το λάδι. Ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσουν.
Κοσκινίστε το αλεύρι και προσθέστε το σταδιακά, ανακατεύοντας απαλά με ένα ξύλινο κουτάλι μέχρι να αρχίσει να σχηματίζεται η ζύμη.
Πασπαλίζουμε τον πάγκο μας με αλεύρι και ρίχνουμε το μείγμα από το μπολ. Ζυμώστε μέχρι να πάρετε μια μαλακή ζύμη.
Λιπάνετε ένα βαθύ μπολ και μεταφέρετε την τελική μπάλα της ζύμης σε αυτό. Αφήστε να φουσκώσει για 1 ώρα σε ένα ζεστό μέρος, καλυμμένο με μεμβράνη.

Ζεσταίνουμε αρκετό λάδι σε ένα τηγάνι.
Χωρίστε την τελική ζύμη σε μπάλες. Λιπάνετε την κάθε μία με λάδι και τραβήξτε απαλά με τα  χέρια σας, ώστε να μην σπάσουν. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
Οι τηγανίτες της γιαγιάς μπορούν να καταναλωθούν με ζάχαρη άχνη, μαρμελάδα, σοκολάτα ή τυρί.

Καλή απόλαυηση ! 🙂

ΠΗΓΗ: https://recepti.gotvach.bg/

Προηγούμενο άρθροΤυροπιτάκια σε muffins…αν και απλά είναι πεντανόστιμα
Επόμενο άρθροΠάστα Σοκολάτας με Ορεο με 3 υλικά