Υλικά

2 συσκευασίες /540g μπισκότα πτι μπερ
250 γρ βούτυρο
1/2 κουτί /200g ζαχαρούχο γάλα
1 φλιτζάνι κακάο
3/4 φλιτζάνι / 180 ml κρέμας γάλακτος
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι *για ανάλατο βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας εχυλισμα βανίλιας (1/4 κουταλάκι του γλυκού απόσταγμα βανίλιας)

Για την κρέμα

250 γρ τυρί κρέμα
3 κουταλιές της σούπας ζαχαρη άχνη
1 κουταλιά της σούπας ζαχαρούχο γάλα
3/4 κουταλιά της σούπας ζελατίνη σε σκόνη
3 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό
1 κουταλάκι του γλυκού απόσταγμα βανίλιας
200 ml κρεμα γαλακτος

για την γκαναζ
300g μαύρη σοκολάτα μαγειρέματος
250 γραμμάρια κρεμα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού εκχυλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και σε ένα μπολ τρίβουμε τα μπισκότα σε μεγάλα κομμάτια τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει στη συνέχεια προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα μία κούπα κακάο την κρέμα γάλακτος και ξεκινάμε να ανακατεύουμε συνέχεια έως ότου πάρουμε ένα σοκολατένιο μείγμα.
Μετά προσθέτουμε τη βανίλια και λίγο αλάτι στη μύτη του κουταλιού κλείνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε μέσα στο βαθύ τηγάνι τα μπισκότα και ξεκινάμε και ανακατεύουμε έως ότου όλα καλυφθούν με τη σοκολάτα.
Ριχνουμε τα μπισκότα στο ταψάκι μας με αποσπωμενες πλερες που εχουμε στρωσει με χαρτι και τα πιέζουμε έως ότου κάνουμε μία βάση και το βάζουμε στο ψυγείο για λίγο.

Σε ένα μικρο μπολ, ανακατέψτε 3/4 κουταλιές της σούπας σκόνη ζελατίνης με 3 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το ζαχαρούχο γάλα, το άρωμα βανίλιας, το μείγμα ζελατίνης και ανακατεύουμε καλά. Με ένα σύρμα χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει ελαφρά το μείγμα. Στη συνέχεια, ριξτε την κρέμα γάλακτος(που έχει πήξει) στο μείγμα τυριου και ανακατέψτε
Απλώνουμε την κρέμα μας πάνω από τα μπισκότα χτυπάμε λίγο στον πάγκο μας για να κατανεμηθεί ομοιόμορφα και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Σε ένα δοχείο ριχνουμε την κουβερτούρα με την κρεμα γάλακτος και την βάζουμε πανω απ μια κατσαρόλα με νερο που βραζει(μπεν μαρι) και ανακατεύουμε να λιώσει και συνέχεια προσθέτουμε και μία κουταλιά βούτυρο και 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια και είναι έτοιμη
Βγάζουμε το γλυκό μας από το ψυγείο και απλώνουμε από πάνω τη σοκολάτα ισιώνουμε και την ξαναβάζουμε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα Όταν τη βγάλουμε το πρωί βγάζουμε τη φόρμα αφαιρούμε το χαρτί κόβουμε και σερβίρουμε

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΑποξηράμενα ντοματίνια
Επόμενο άρθροΕκλεράκια με γλάσο σοκολάτας