Μπισκότα αμυγδάλου
(Σε αυτά τα εύκολα και νόστιμα μπισκότα αμυγδάλου κανείς δεν μπορεί να πει όχι!)
Υλικά
30 μερίδες
380 γρ. αμυγδαλόψιχα αλεσμένη
220 γρ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
3 ασπράδια αυγού
3-4 σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλου (προαιρετικά)
100 γρ. φιλέ αμυγδάλου
Εκτέλεση
Χτυπάμε πρώτα τα ασπράδια με το αλάτι σε ελαφριά μαρέγκα με μίξερ χειρός ή με σύρμα. Σε μπολ βάζουμε την αμυγδαλόψιχα, τη ζάχαρη και τις σταγόνες αμυγδάλου. Ανακατεύουμε καλά με κουτάλι. Προσθέτουμε τα χτυπημένα ασπράδια και με κουτάλι ή με σπάτουλα ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Παίρνουμε κουταλιά από το μείγμα και την κυλάμε σε φιλέ αμυγδάλου.
Πλάθουμε μπαστουνάκια περίπου 8 εκ. Αραδιάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς C στον αέρα για περίπου 15΄-18΄, μέχρι να ροδίσουν. Τα αφήνουμε σε σχάρα.
Γεωργία Θ.
ΠΗΓΗ: cookpad.com