Κέικ Mπανάνας Ζέβρα

ΥΛΙΚΑ :

6 κουταλιές λάδι
½ φλιτζάνι ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
1 φλιτζάνι τσαγιού μπανάνα
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
λίγο αλάτι
4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
1 ½ κουταλιά σούπας σκόνη κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Προθερμάνετε το φούρνο στους180C. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια φόρμα κέικ και τινάζετε το περιττό αλεύρι.
Σε ένα μπολ, χτυπήστε μαζί το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη μαγειρική σόδα. Κρατήστε κατά μέρος.
Σε ένα διαφορετικό μπολ προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά (εκτός από την σκόνη κακάο) και χτυπήστε μέχρι να συνδυαστούν καλά.
Προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε απαλά.

Μεταφέρετε το ½ του μίγματος σε άλλο μπολ και ανακατέψτε τη σκόνη κακάου μέχρι να
συνδυαστούν.
Πάρτε ¼ φλιτζάνι από το άσπρο μίγμα και ρίξτε στη μέση της προετοιμασμένης φόρμας.
Ρίξτε ¼ φλιτζάνι από το μίγμα κακάου στο κέντρο του άσπρου μίγματος που βρίσκεται στη φόρμα.
Ρίξτε ¼ φλιτζάνι από το άσπρο μίγμα στο κέντρο του μίγματος κακάου που μόλις ρίξατε στη φόρμα και συνεχίστε να επαναλαμβάνετε αυτό το βήμα μέχρι το τέλος.
Τοποθετήστε τη φόρμα στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήνετε για 50 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ.
Πριν βγάλετε το κέικ από τη φόρμα περιμένετε για 10 λεπτά και στη συνέχεια μεταφέρετε σε μια σχάρα για να κρυώσει εντελώς.
Είναι πολύ ωραίο και εντυπωσιακό!! Δοκιμάστε το!!

ΠΗΓΗ: munatycooking.com

Προηγούμενο άρθροΧοιρινό με σελινο ψιλοκομμένο με αυγολέμονο!!!!!
Επόμενο άρθροΧοιρινό με Πράσινα Χόρτα