Advertisement

Για αυτή την απλή και νόστιμη συνταγή για απολαυστικά μπισκότα, θα χρειαστείτε μόνο τρία υλικά. Γρήγορα και οικονομικά, για να τα απολαμβάνετε όλες τις ώρες. Θα γίνει η αγαπημένη σας συνήθεια!!

ΥΛΙΚΑ :
200 γρ. βούτυρο αλατισμένο, μαλακό
130 γρ. ζάχαρη άχνη (και επιπλέον για να πασπαλίσετε)
225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Αρχικά κοσκινίζετε το αλεύρι. Χτυπάτε με μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη μαζί, (καλύπτοντας το μπολ με μια πετσέτα για να μην πεταχτεί η ζάχαρη). Όταν αφρατέψουν πολύ καλά, προσθέτετε το αλεύρι σταδιακά και ανακατεύετε με το χέρι μέχρι να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά και να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. (στο σημείο αυτό μπορεί να είναι κολλώδης).
Στη συνέχεια, τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα μπολ, σκεπάστε με μεμβράνη και βάλτε τη στο ψυγείο για 1 ώρα.

Σε ένα καθαρό, στεγνό πάγκο εργασίας ρίχνετε λίγο αλεύρι, για να μην κολλάει και ανοίγετε τη ζύμη σε πάχος περίπου1 cm. Χρησιμοποιώντας ένα κουπ πατ ή με ένα φλιτζάνι στρογγυλό κόβετε μπισκότα διαμέτρου 3 εκ. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170ºC στον αέρα. Στρώνετε με λαδόκολλα τη μεγάλη λαμαρίνα του φούρνου και αραδιάζετε σε αυτή τα μπισκότα έχοντας μεταξύ τους μια απόσταση (περίπου 3 εκ.) και ψήνετε για 35 λεπτά.
Γενικά αυτά μπισκότα δεν παίρνουν πολύ χρώμα.
Αφού ψηθούν, τα αφήνετε να κρυώσουν και πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement