Αφράτα Γιαουρτοψωμάκια

Συστατικά:

150 ml γάλα
10 γραμμάρια μαγιάς
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
1 αυγό
50 ml λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
200 ml γιαούρτι
600γρ αλεύρι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το γάλα με την μαγιά και την ζάχαρη.
Προσθέτουμε το αυγό, το λάδι, αλάτι, το γιαούρτι και ανακατεύουμε πριν την κάθε προσθήκη.
Ρίχνουμε το μισό μισό και ανακατεύουμε πριν την καθε προσθήκη ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να πάρουμε μία λεία ζύμη.
Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε 30 λεπτά να ξεκουραστεί
Βγάζουμε την ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και ζυμώνουμε καλά την κάνουμε μία μπάλα και την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 10 λεπτά.
Αρχίζουμε και την ανοίγουμε μέχρι σε μία διάσταση 25-30 εκ. πάχος 1 εκ περιπου.
Κόβουμε με ένα ποτήρι σε στρογγυλά κομμάτια.


Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε τα ζυμαράκια να φουσκώσουν και στις δύο πλευρές.


Τα βγάζουμε σε χαρτοπετσετες να φύγει το πολύ λάδι.

Το κανάλι της Συνταγής είναι εδώ

 

Προηγούμενο άρθροΓαλακτομπούρεκο Σιροπιαστό…Τίποτα γρηγορότερο και καλύτερο. Παλιά συνταγή!
Επόμενο άρθροΠώς να φτιάξετε την ΚΑΛΥΤΕΡΗ “Σπακανόπιτα” με έτοιμο φύλλο