Μπισκότα καρύδας

Advertisement

Υλικά:

• 100 g βούτυρο
• 100 γραμμάρια ζάχαρης
• Μια πρέζα αλάτι
• Ζάχαρη βανιλίνης ή βανίλιας
• 2 αυγα
• 100 g νιφάδες καρύδας (τριμμένη)
• 180-200 g αλεύρι
• 5 g μπέικιν πάουντερ (1 κουταλάκι του γλυκού μεχρι πάνω)

Μπισκότα: 24 τεμ. (500-520g)

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το βούτυρο, ζάχαρη, αλάτι, βανίλια και χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός να αφρατέψει το μείγμα.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα – ένα στο κρεμώδης μείγμα χτυπώντας μέχρι να ενσωματωθεί πριν ρίξουμε το δεύτερο.
Προσθέτουμε την καρύδα και ανακατεύουμε με μία μαριζ μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά.


Σε ένα άλλο μπολ αναμείξτε το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπεικιν και αδειάστε σταδιακά μέσα στο μείγμα καρύδας.

Advertisement


Ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι πριν προσθέσετε το επόμενο. (ίσως χρειαστείτε και λίγο περισσότερο αλεύρι ανάλογα πόσο μεγαλα ήταν τα αυγά και πόσο λιπαρό το βούτυρο αλλά μην γίνει πολύ σφιχτή η ζύμη)
Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή.
Αλευρώστε ελαφρώς τον πάγκος και ζυμώστε την ζύμη λίγο και φτιάξτε ένα κορδόνι χοντρο ανάλογα με το μέγεθος που θέλετε τα μπισκότα. Μπορείτε να βγάλετε από 20 – 28 κομμάτια εγώ φτιάχνω 24.
Κόβω το κορδόνι στα δύο και κάθε μισό πάλι στα 2 (άρα 4 κομμάτια) και μετα το χωρίζω σε κομμάτια (6 μπισκότα κάθε κομμάτι ζύμης)


Πλάθω σε μπάλες κάθε κομμάτι (τις πιέζω ελαφρώς) και τις βάζω σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος την βάση και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω για 18-20 λεπτά.

Τα μπισκότα καρύδας είναι έτοιμα αφήνουμε να κρυώσουν και είναι φανταστικά

Subscribe to recipe’s youtube channel here

Advertisement

 

Δείτε Επίσης

Advertisement