Αυτή η πατατόπιτα με 3 πατάτες, 2 αυγά και γέμιση κρεμμυδιού με πιπεριές ακούγεται φανταστική! Λατρεύω τα απλά υλικά που συνδυάζονται για να δημιουργήσουν ένα γευστικότατο πιάτο.

Σίγουρα να φτιάξετε αυτή τη συνταγή σύντομα!

Υλικά:

3-4 πατάτες
2 μοβ κρεμμύδια
1 πιπεριά (προαιρετικά)
100 γραμμάρια τυρί κιτρινο (κεφαλογραβιερα-γκουντα-παρμεζανα)
2 αυγά
αλάτι
πιπέρι
3 κουταλιές κορν φλαουερ
ηλιέλαιο

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και τρίβουμε τις πατάτες στο χοντρο.
Ξεπλένουμε τις τριμμένες πατάτες σε ένα μπολ με νερο και στραγγιζουμε

για την γεμιση
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και την πιπεριά(αν χρησιμοποιούμε) σε λωρίδες.

Σοταρουμε τα κρεμμυδια με 2 κσ λάδι και μετα προσθετουμε και την πιπερια, αλατι μεχρι να καραμελωσουν και αφηνουμε στην άκρη

Τριβουμε το τυρι, στυβουμε τις πατατες και τις βάζουμε σε ένα μπολ
Σε ένα αλλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά με αλάτι και το πιπέρι.
Προσθέτουμε στις πατατες τ αυγα και ανακατευουμε μαζι και το κορν φλαουερ
Ριχνουμε λάδι σε ένα τηγανι και απλώνουμε την μιση ποσοτητα απο τις πατατες και τις ισιωνουμε.
Ριχνουμε το μισο τριμμένο τυρί, την γεμιση, το υπολοιπο τυρι και σκεπαζουμε με την υπολοιπη ποσοτητα πατατας
Τηγανιζουμε για 10 λεπτα μέχρι να ροδίσει η κάτω πλευρά και γυρίζουμε την πατατόπιτα με τη βοήθεια ενός πιάτου και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
Σερβίρουμε ζεστή.

Συμβουλές:

Μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα υλικά στη γέμιση, όπως μπέικον, μανιτάρια, ή καρότο.
Αν θέλουμε, μπορούμε να ψήσουμε την πατατόπιτα στο φούρνο στους 180°C για περίπου 30 λεπτά.
Μπορούμε να σερβίρουμε την πατατόπιτα με γιαούρτι ή με σάλτσα ντομάτας.