Τα πιο νόστιμα Μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας, μια απλή γρήγορη συνταγή! Τα παιδιά αγαπούν πολύ αυτά τα μπισκότα) 😊🍪
Υλικά:
(20-23 τμχ.)
100 γρ βούτυρο, μαλακό
100 γρ λευκή ζάχαρη
75 γρ μαύρη ζάχαρη
1 κουτ.γλ εκχυλισμα βανίλιας
1 μεγάλο αυγό
200 γρ αλεύρι
2 κουτ μπέικιν πάουντερ
1/4 κουτ.γλ αλάτι
80…100 γρ μαύρη σοκολάτα (50-55%)
Εκτέλεση
Ζύμη:
Ανάβουμε το φούρνο να ζεσταθεί στους 180°C.
1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, την καστανή ζάχαρη (μπορεί να αντικατασταθεί με κανονική λευκή) και τη ζάχαρη βανίλιας.
Προσθέστε μαλακό βούτυρο.
2. Τα ανακατευω με μια σπάτουλα, ή με ένα μίξερ. Δεν χρειάζεται να τα χτυπήσετε πολύ.
Προσθέτω ένα αυγό. Ανακατεύω με ένα σύρμα, το μειγμα θα μοιάζει με κρέμα.
3. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Ρίξτε μεσα στο μπολ με την “κρεμα” και ανακατέψτε καλά.
4. Στο τέλος ανακατεύω τη μαύρη σοκολάτα ψιλοκομμένη. Η ζύμη είναι έτοιμη.
5. Τσιμπάω ένα μικρό κομμάτι και τυλίγω σε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού.
Τα τοποθετώ σε ταψί καλυμμένο με χαρτι ψησίματος, σε απόσταση μεταξύ τους. Μην πιέζετε τα μπισκότα θα απλωθούν κατά το ψήσιμο.
6. Ψήνουμε στους 180°C για 12…15 λεπτά. Είναι σημαντικό να μην ψηθούν υπερβολικά τα μπισκότα θα είναι μαλακά όταν βγουν από το φούρνο.
Το βγάζω από το χαρτί όταν κρυώσουν.
Από όλη τη ζύμη πήρα 2 ταψιά ή 24 μπισκότα.
Τραγανό, αρωματικό και απίστευτα νόστιμο! Πρέπει να φυλάσσεται σε κλειστό δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου.