Σταφιδόψωμα με σταγόνες σοκολάτας

Δείτε Επίσης: Ταχινόπιτα Νηστίσιμη με σταφίδες και καρύδια | Κουλουράκια Σταφιδωτά Νησιώτικα…νηστίσιμα

Υλικά

2 φακελάκια ξερή μαγιά
300γρ. χλιαρό νερό
270γρ. ηλιέλαιο
300γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1 αυγό
5γρ. μαχλέπι
1 βανιλίνη
μια πρέζα αλάτι
200γρ. ζάχαρη
200γρ. μαύρες σταφίδες
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

Βάζουμε 200γρ σταφίδες σε κρύο νερό για 30 λεπτά ή σταγόνες σοκολάτας.
Σε ενα μπλώλ ρίχνουμε τα 2 φακελάκια μαγιά, τα 300γρ χλιαρό νερό και ανακατεύουμε με το σίρμα.
Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το γιαούρτι, το αυγό, την ζάχαρη, το μαχλέπι,την βανιλίνη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι και μία πρέζα αλάτι.
Ζυμώνουμε 5 λεπτά και αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 1 ώρα και 30 λεπτά.
Προσθέτουμε την σοκολάτα ή την σταφίδα, ζυμώνουμε 5 λεπτά. Πλάθουμε μπαλάκια των 100γρ, βγαίνουν 20 και αφήνουμε να φουσκώσουν για μισή ώρα. Αλείφουμε με 1 κρόκο ανακατεμένο με 1 κ.σ ζάχαρη και 2 κ.σ νερό.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις, σε προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά.

Δείτε Επίσης: Ταχινόπιτα Νηστίσιμη με σταφίδες και καρύδια | Κουλουράκια Σταφιδωτά Νησιώτικα…νηστίσιμα

Ευχαριστούμε και κάντε Like στο instasyntages

Προηγούμενο άρθροΤούρτα ταψιού με γεύση καραμέλα
Επόμενο άρθροΠατάτα ογκρατεν με κρεμμύδι, μπέικον και τυρί