Τα μπισκότα Red Velvet είναι τραγανά εξωτερικά και μαλακα εσωτερικά, με μια νότα σοκολάτας!😍

Υλικά

Μπισκότα Red Velvet (22 τμχ)
200 γρ αλεύρι
6 g σκόνη κακάο, φυσικό
1,5 κουτ. μπέικιν πάουντερ
μια πρέζα αλάτι
110 γρ βούτυρο
100 γρ ζάχαρη
50 γρ καστανή ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
2 βανίλιες
3-4 σταγονες κόκκινη βαφή ζαχαροπλαστικης
70 γρ δακρυα σοκολάτα λευκης και μαυρης

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη σκόνη κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Κοσκινίστε τα υλικά για να αποφύγετε σβώλους και για να διατηρήσετε το φωτεινό κόκκινο χρώμα των μπισκότων.
Αφήστε το μείγμα στην άκρη.

Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, τοποθετήστε το μαλακό βούτυρο, τη ζάχαρη, την καστανή ζάχαρη και τη βανίλια.
Χτυπήστε τα υλικά με μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λεπτά, μέχρι να γίνει η μάζα αφράτη και ελαφριά.

Προσθέστε το αυγό και συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθεί καλά. Στη συνέχεια, προσθέστε την κόκκινη βαφή και ανακατέψτε μέχρι να πάρει η μάζα ένα ομοιόμορφο έντονο κόκκινο χρώμα.

Συνδυασμός των υγρών και ξηρών συστατικών:
Προσθέστε σταδιακά το μείγμα από τα ξηρά συστατικά (αλεύρι, κακάο, μπέικιν πάουντερ, αλάτι) στην υγρή μάζα.
Ανακατέψτε με σπάτουλα ή με τα χέρια σας μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Προσθέστε τα κομμάτια σοκολάτας και ανακατέψτε απαλά.

Καλύψτε τη ζύμη με μεμβράνη και βάλτε την στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
Αυτό το βήμα είναι απαραίτητο για να σκληρύνει η ζύμη και να μην εξαπλώνεται κατά το ψήσιμο.

Αφού η ζύμη παγώσει καλά, βγάλτε την από το ψυγείο. Χωρίστε την σε μικρές μπάλες βάρους περίπου 26-28 γραμμαρίων η καθεμία. Πλαστε κάθε μπάλα σε μέγεθος καρυδιού και τοποθετήστε τις σε ένα ταψί με λαδόκολλα, αφήνοντας αρκετή απόσταση μεταξύ τους.

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Ψήστε τα μπισκότα για 10-13 λεπτά, μέχρι να είναι τραγανά εξωτερικά αλλά να διατηρούν μια απαλή υφή εσωτερικά.
Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν στο ταψί για 5-10 λεπτά πριν τα μεταφέρετε σε μια σχάρα για να κρυώσουν τελείως. Αυτό θα τα βοηθήσει να σταθεροποιηθούν και να μην σπάσουν.