Υλικά:

12 μπουτάκια κοτόπουλου
1,5 κιλό πατάτες (κομμένες κυδωνάτες)
1-2 καρότα (κομμένα σε ροδέλες)
1-2 πράσινες πιπεριές (κομμένες σε κομματακια)
1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
4 σκελίδες σκόρδο (λιωμένες)
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/4 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας ρίγανη
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1/2 κουταλιά του γλυκού πιπέρι
1 λίτρο νερό (ή ζωμός κοτόπουλου για πιο έντονη γεύση)

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα μεγάλο ταψί, τοποθετήστε τα μπουτάκια του κοτόπουλου.
Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι στα μπουτάκια. Ανακατέψτε καλά για να καλυφθούν όλα τα υλικά.
Πάνω από τα μπουτάκια, προσθέστε τις πατάτες, τα καρότα και τις πιπεριές. Ανακατέψτε απαλά και μετα στρωστε με τα μπουτακια επανω.
Ρίξτε το νερό (ή τον ζωμό κοτόπουλου) στο ταψί.

Μπουτάκια κοτόπουλου λεμονάτο στο φούρνο
Μπουτάκια κοτόπουλου λεμονάτο στο φούρνο

Σκεπάστε το ταψί με αλουμινόχαρτο. Ψήστε για περίπου 1 ώρα.
Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο για άλλα 30-40 λεπτά, ή μέχρι το κοτόπουλο να ροδίσει και τα λαχανικά να μαλακώσουν.
Αφού βγάλετε το φαγητό από τον φούρνο, αφήστε το να σταθεί για λίγα λεπτά πριν το σερβίρετε.

Μπουτάκια κοτόπουλου λεμονάτο στο φούρνο
Μπουτάκια κοτόπουλου λεμονάτο στο φούρνο

Συμβουλές:

Πιο πλούσια γεύση: Αν θέλετε μια πιο πλούσια σάλτσα, μπορείτε να προσθέσετε 2-3 κουταλιές της σούπας μέλι ή μουστάρδα.
Πικάντικο: Για μια πιο πικάντικη γεύση, προσθέστε λίγο τσίλι ή καγιέν πιπέρι.

Φωτο: Marika Thano