Γαλοπούλα με πορτοκάλι

Υλικά:

4 μπούτια γαλοπούλας
400 ml. ζωμό κοτόπουλου
1 κουτ μπύρα,
2 καρότα
2 κόκκινα κρεμμύδια
3 κεφάλια σκόρδου
Δεντρολίβανο, θυμάρι

Για τη μαρινάδα:
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
2 κουταλιές της σούπας τοματοπολτός
2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
2 κουταλιές της σούπας βαλσάμικο ξύδι
1 κοφτή κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας κόλιανδρο
χυμό ενός μεγάλου πορτοκαλιού
πέταλα από ένα μικρό κλαδάκι δεντρολίβανου
2-3 φύλλα φασκόμηλου (φασκόμηλο)
Μερικά κλαδάκια θυμάρι
Μπορείτε να αντικαταστήσετε φρέσκα μπαχαρικά με ξηρά – ένα κουταλάκι του γλυκού το καθένα.
Αλατοπίπερο

Παρασκευή:

Όλα τα υλικά για το μαριναρισμα της γαλοπούλας αναμιγνύονται και ανακατεύονται. Τα καρότα και τα κρεμμύδια κόβονται σε μεγάλα κομμάτια, τα κεφάλια σκόρδου κόβονται στα μισά και τα λαχανικά καρυκεύονται με αλάτι, πιπέρι, δεντρολίβανο και θυμάρι.

Καρυκεύουμε τα πόδια της γαλοπούλας με αλάτι και πιπέρι, ρίχνουμε βούτυρο ή λάδι, τα βάζουμε στο ταψί στο οποίο θα ψηθούν και ψήνουμε σε ένα δυνατό φούρνο για 10 λεπτά.
Ρίχνουμε τη μαρινάδα, προσθέτουμε τα λαχανικά, το ζωμό και ένα ποτήρι μπύρα και καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
Τοποθετήστε το ταψί στο φούρνο και ψήστε στους 200 ° C για 30 λεπτά, στη συνέχεια μειώστε στους 150 ° C και ψήστε για τουλάχιστον άλλες δύο ώρες.
Γυρίστε τα πόδια και ψήστε για άλλα 40 λεπτά. Βλέπουμε το κρέας και αν υπάρχει ανάγκη για λίγο περισσότερο χρώμα μπορούμε να ψήσουμε για λίγα ακόμη λεπτά.
Κόψτε ένα πορτοκάλι σε φέτες στεγνώστε σε χαρτί κουζίνας και ψήστε τους σε ένα στεγνό ταψί μέχρι να ροδίσουν.

Γαρνίρουμε μαζί τους κάθε μερίδα.
Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας είναι μια καλή επιλογή.
Για τον πουρέ, έβρασα πατάτες σε αλατισμένο νερό και στραγγίζω καλά.
Ελιωσα μαζί βούτυρο, γάλα και παρμεζάνα με μαύρο πιπέρι και μια πρέζα θυμάρι.
* Τα πόδια μας είναι από γαλοπούλες σπιτικές που μου στείλανε  το κρέας τους είναι λίγο πιο σκληρό, γι ‘αυτό έπρεπε να τα προ-μαγειρέψω σε μια χύτρα για περίπου 15 λεπτά ή σε μία κατσαρόλα.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροTo Τυρόψωμο του Τεμπελη
Επόμενο άρθροΤα μελoκούλουρα είναι τα αγαπημένα μας γλυκά