Συστατικά
450 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις περίπου 3 3/4 φλιτζάνια
4 μεγάλα αυγά
4 κουταλάκια του γλυκού λευκό κρασί
4 κουταλάκια του γλυκού φυτικό έλαιο
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
1/2 κγ αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλιά της σούπας ρούμι
φυτικό λάδι για το τηγάνισμα
1 φλιτζάνι μέλι που απαιτείται για το ψήσιμο
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
Κομμάτια λεμονιού από την φλούδα λεμονιού για γαρνιτούρα
Οδηγίες
Τοποθετήστε το αλεύρι σε ένα μπολ. Σχηματίζεται ένα πηγάδι στην μέση του αλευριού.
Τοποθετήστε τα συστατικά, ένα προς ένα, στο κέντρο του πηγαδιού σας. Βάλτε στο μπλέντερ το εξάρτημα χτυπήματος και αρχισετε να χτυπάτε μέχρι να γίνει η ζύμη σβόλοι.
Αλλάξτε το εξάρτημα σε αυτό του ζυμώματος και συνεχίστε να χτυπάτε και να ζυμώνετε τη ζύμη.
Όταν η ζύμη ομογενοποιηθεί, ζυμώνετε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να γίνει λαμπερά και λεία.
Τυλίξτε τη ζύμη σε πλαστική συσκευασία και αφήστε την να ηρεμήσει σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον μία ώρα.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή ηλεκτρική φριτέζα, προθερμασμένο φυτικό έλαιο στους 180 ° C – 200 ° C.
Στρώστε ενός μεγάλο ταψί με χαρτοπετσέτα.
Τοποθετήστε τη ζύμη στο ξύλο κοπής. Κόψτε τη ζύμη σε 8 κομμάτια.
Πλάστε κάθε κομμάτι σε μπαστουνια με διάμετρο περίπου 1,5 εκ. Κόψτε κάθε μπαστουνι σε κομμάτια 1,5 εκ.
Ρίξτε περίπου 10-15 κομμάτια ζύμης σε καυτό λάδι κάθε φορά. Ανακατέψτε τα κομμάτια της ζύμης μέχρι να χρυσήσουν.
Στραγγίστε στο ταψί με την χαρτοπετσέτα.
Τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο μπολ και αφήστε στην άκρη.
Σε μια μικρή κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, συνδυάστε το μέλι με το χυμό λεμονιού και θερμαίνετε για λίγα λεπτά.
Τέλος περιχύσετε με μέλι και ανακατέψτε τα και διακοσμίστε με το κομμάτια της φλουδας λεμονιού
Καλές Γιορτές
Credit to “shelovesbiscotti.com”