Αυτά τα αμυγδαλοπιτάκια με τραγανή κρούστα και μια ζουμερή γέμιση από τριμμένο αμύγδαλο, ζάχαρη και κανέλα, δημιουργούν ένα γευστικό αριστούργημα. Το σιρόπι, με το λεπτό άρωμα λεμονιού, απογειώνει τη γεύση και αφήνει μια γλυκιά επίγευση που μένει για ώρα.

Υλικα

Για το σιρόπι:
2 ποτήρια ζάχαρη,
2 ποτήρια νερό,
λίγο ανθονερο,
1 ξυλάκι κανέλας.

Για την ζύμη:
1 κιλό αλεύρι χωριάτικο,
1 κουταλακι αλάτι,
1 ποτήρι λάδι για το ριζιασμα και νερό χλιαρό όσο χρειαστεί.

Εκτέλεση

Αλέθουμε τις κούννες αμυγδάλου και βάζουμε 4-5 κουταλιές ζάχαρη (εξαρτάται πόσο γλυκιές τις θέλετε)
Bάζουμε και κανέλα και ανακατεύουμε καλά.
Κάνουμε το ζυμάρι μας και το αφήνουμε για λίγα λεπτά για να ξεκουραστεί.
Στην συνέχεια κόβουμε μικρά κομμάτια. Περνουμε ένα ένα κομμάτι και το ανοίγουμε με πλάστη σε στρογγυλό σχήμα.
Αλείφουμε την κάθε πιτάκι με ελαιόλαδο και μετά πασπαλίζουμε με αμυγδαλοκουννες ανακατεμένες με ζάχαρη και κανέλα.
Τυλιγουμε όπως το μπαστούνι και στριφογυριζουμε.
Τις πατάμε λίγο με την παλάμη μας. Και τις ανοίγουμε με το πλάστη.
Τις τηγανίζουμε και τις βάζουμε σε σιρόπι.
Τέλος αν θέλουμε τις πασπαλίζουμε με αμυγδαλοκουννες αλεσμενες.

Η Συνταγή είναι της κας Antwnia Xristou