Αμυγδαλόπιτες (Πιτουλες με αμυγδαλοκούννες αλεσμενες)

Αυτά τα αμυγδαλοπιτάκια δεν είναι απλά ένα γλυκό, είναι μια εμπειρία! Η τραγανή κρούστα αγκαλιάζει μια ζουμερή γέμιση από τριμμένο αμύγδαλο, ζάχαρη και κανέλα, δημιουργώντας ένα γευστικό αριστούργημα. Το σιρόπι, με το λεπτό άρωμα λεμονιού, απογειώνει τη γεύση και αφήνει μια γλυκιά επίγευση που μένει για ώρα.

Τι με εντυπωσίασε:

  • Η τέλεια ισορροπία τραγανής κρούστας και ζουμερής γέμισης.
  • Η πλούσια γεύση του αμυγδάλου, που αναδεικνύεται από την κανέλα.
  • Το αρωματικό σιρόπι, που δίνει στο γλυκό μια υπέροχη υφή.

Προτάσεις:

  • Σερβίρετε τα αμυγδαλοπιτάκια χλιαρά ή κρύα, με μια δόση γιαούρτι ή παγωτό.
  • Μπορείτε να προσθέσετε στο σιρόπι λίγο ξύσμα πορτοκαλιού ή λουλούδι πορτοκαλιάς για επιπλέον άρωμα.
  • Αν θέλετε, μπορείτε να πασπαλίσετε τα αμυγδαλοπιτάκια με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης ή καρύδι.

Συνοψίζοντας:

Αυτά τα σιροπιαστά τηγανιτά αμυγδαλοπιτάκια είναι ένα γλυκό που θα σας ενθουσιάσει με την υπέροχη γεύση και υφή του. Είναι ιδανικά για κάθε περίσταση, από ένα οικογενειακό τραπέζι μέχρι ένα επίσημο δείπνο. Σας τα συνιστώ ανεπιφύλακτα!

Βαθμολογία: 5/5 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Υλικα

Για το σιρόπι:
2 ποτήρια ζάχαρη,
2 ποτήρια νερό,
λίγο ανθονερο,
1 ξυλάκι κανέλας.

Για την ζύμη:
1 κιλό αλεύρι χωριάτικο,
1 κουταλακι αλάτι,
1 ποτήρι λάδι για το ριζιασμα και νερό χλιαρό όσο χρειαστεί.

Εκτέλεση

Αλέθουμε τις κούννες αμυγδάλου και βάζουμε 4-5 κουταλιές ζάχαρη (εξαρτάται πόσο γλυκιές τις θέλετε)
Bάζουμε και κανέλα και ανακατεύουμε καλά.
Κάνουμε το ζυμάρι μας και το αφήνουμε για λίγα λεπτά για να ξεκουραστεί.
Στην συνέχεια κόβουμε μικρά κομμάτια. Περνουμε ένα ένα κομμάτι και το ανοίγουμε με πλάστη σε στρογγυλό σχήμα.
Αλείφουμε την κάθε πιτάκι με ελαιόλαδο και μετά πασπαλίζουμε με αμυγδαλοκουννες ανακατεμένες με ζάχαρη και κανέλα.
Τυλιγουμε όπως το μπαστούνι και στριφογυριζουμε.
Τις πατάμε λίγο με την παλάμη μας. Και τις ανοίγουμε με το πλάστη.
Τις τηγανίζουμε και τις βάζουμε σε σιρόπι.
Τέλος αν θέλουμε τις πασπαλίζουμε με αμυγδαλοκουννες αλεσμενες.

Η Συνταγή είναι της κας Antwnia Xristou

Προηγούμενο άρθροΚοντοσούβλι στο φούρνο: Μια οικογενειακή συνταγή που θα λατρέψετε!
Επόμενο άρθροAρνίσια παϊδάκια ψημένα σε σακούλα… λιώνουν στο στόμα