Υλικά:
Για το σιρόπι:
500 γραμμάρια νερό
500 γραμμάρια ζάχαρη
Για τη γέμιση:
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
40 γραμμάρια κακάο σε σκόνη
200 γραμμάρια κουβερτούρα
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα σε σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο σε σκόνη
450 γραμμάρια φρυγανιά
240 γραμμάρια καρύδια
Για την επικάλυψη:
800 γραμμάρια κουβερτούρα
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε το σιρόπι σε μία κατσαρόλα και το βράζουμε για 3 λεπτά
Προσθέτουμε 200 γραμμάρια κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει
Ρίχνουμε το κακάο την κανέλα το γαρύφαλλο τη φρυγανιά τα καρύδια και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά
Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε
Μετά ρίχνουμε το μείγμα σε λαδόκολλα και το δίνουμε σχήμα μακρόστενο το τυλίγουμε καλά και το βάζουμε στην κατάψυξη για δύο ώρες
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και βουτάμε μία-μία της καριόκες της βάζουμε σε λαδόκολλα να στεγνώσουν καλά
Η Συνταγή είναι της Dora Tselepidou